Får knallhard kritikk: – En skammelig forestilling

2 days ago 10



Virgil van Dijk og Nederland får gjennomgå etter tapet mot Østerrike. Og kapteinen tar selvkritikk.

Virgil van Dijk etter at Nederland tapte 2–3 mot Østerrike. Foto: ABEDIN TAHERKENAREH / EPA / NTB
  • Mats Arntzen, VG

    Mats Arntzen, VG

Publisert: 26.06.2024 02:02 | Oppdatert: 26.06.2024 02:15

– Vi ble tvunget til å se på en skammelig forestilling, freser tidligere landslagsspiller Rafael van der Vaart, som nå er fotballekspert hos NOS.

De færreste hadde trodd at Østerrike skulle vinne en gruppe med Frankrike og Nederland.

Men etter 3–2-seier over Nederland, samtidig som Frankrike spilte uavgjort mot Polen, klarte de nettopp det.

Nederlenderne går videre som en av de beste treerne, men var likevel skuffet. Spesielt den første omgangen i 2–3-tapet mot Østerrike var av det begredelige slaget.

– Det vi ser er en skam. Midtbanen er dårlig, vingene er dårlige og ingen har baller til å be om ballen. Ingen virker begeistret over å spille denne kampen, sa van der Vaart i pausen.

Rafael Van der Vaart

Fotballekspert hos NOS med 109 kamper og 25 mål for Nederland

– De klarer ikke engang å treffe en med samme farge to ganger på rad, istemte ekspertkollega Pierre van Hooijdonk, også han en tidligere landslagsspiller.

Etter kampen kampen tok kaptein Virgil van Dijk selvkritikk.

– Det var en veldig dårlig kamp, på alle måter. Vi startet svakt med ballen, men også i duellene. Da havner man bakpå. Det var en dårlig kveld. Vi er nødt til å gjøre det mye bedre, det er helt klart, sa van Dijk.

Foto: Pa Photos / NTB

– Jeg har ingen forklaring på det her. Vi er alle ansvarlige for det. Hvis vi skal oppnå noe i den turneringen her, så må det skje et eller annet.

Nederland-sjef Ronald Koeman var så misfornøyd at han tok grep etter bare 34 minutter. Da ble midtbanespiller Joey Veerman byttet ut til fordel for stjerneskuddet Xavi Simons.

– Jeg var simpelthen nødt til å gripe inn etter den første halvtimen. Vi mistet ballen altfor mye, og det gjorde Joey også. Men vi kunne byttet mange flere, sa Koeman.

Read Entire Article