Boligprisens medisin

2 days ago 13



Publisert: 28.06.2024 23:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Boligprisens medisin

I mange av verdens storbyer tvinges arbeidsfolk ut av sentrum fordi boligprisene er for høye. De som skal vaske, servere og bygge bysentrumene må belage seg på å pendle. Aftenpostens kommentator Andreas Slettholm skriver 27. juni at Oslo i så måte ikke skiller seg ut, og harselerer med venstresidens forslag til løsninger.

Vi deler Slettholms problembeskrivelse. Selv om de folkevalgte ønsker flere boliger, er man i dag prisgitt at kommersielle aktører bygger. Og de sitter på gjerdet fordi alle forventer en kraftig prisoppgang. Derfor trengs det at det offentlige, for eksempel Husbanken, sørger for sosial boligbygging.

Vi er også enig i at sosial boligbygging vil kreve kapital, ressurser og areal. Men dette har det offentlige god tilgang på, bedre enn kommersielle aktører.

Alle er opptatt av boligprisene, men ingen gjør noe med dem. Dersom Slettholm er interessert i lavere boligpriser, burde han ønske velkommen venstresidens konkrete forslag fremfor å latterliggjøre dem. Høyresidens medisin – å sitte stille og gjøre ingenting – har åpenbart ikke fungert.

Tobias Drevland Lund,

Stortingsrepresentant, Rødt

Sofia Rana,

Bystyremedlem, Rødt i Oslo

Read Entire Article