Etterforsker drap på advokat (71) etter regatta i Vestfold

1 month ago 22



En 64 år gammel tysker er pågrepet av svensk politi, siktet for å ha drept kameraten sin på vei hjem fra en regatta i Horten i Vestfold.

 Björn Larsson Rosvall/TT
BESLAGLAGT BÅT: Svensk politi har beslaglagt denne seilbåten - en trimaran. En 64 år gammel mann er siktet for drap på kysten utenfor Gøteborg. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Publisert 12.08.2024 17:39

64-åringen ble pågrepet på åpent hav i Kattegat utenfor Öckerö, omtrent 25 kilometer fra Gøteborg den 1. august. Han sitter nå i varetekt i Gøteborg.

Drapssaken er tidligere omtalt av en rekke svenske og tyske medier. 

Statsadvokat Maria Thorell har i en pressemelding opplyst at de to tyskerne reiste sammen i en trimaran og at de var på vei fra en regatta i Horten i Vestfold. 

En trimaran er en seilbåt med tre skrog. 

Skulle hjem til Tyskland

Ifølge statsadvokaten ble det satt i gang en omfattende redningsaksjon da en forbipasserende båt ble oppmerksom på at den nå avdøde 71-åringen lå i vannet. 

71-åringen ble fraktet til sykehus med helikopter, men ble senere erklært død. Politiet tror han døde av drukning, skriver statsadvokaten i pressemeldingen. 

 Jan Petter Dahl / TV 2
HORTEN: Seilbåten skal ha vært på vei fra Horten i Vestfold. Foto: Jan Petter Dahl / TV 2

Ifølge tyske Bild var avdøde advokat i Berlin.

Den aktuelle båten er nå i politiets hender, og ligger til kai i Gøteborg, der politiet vil foreta kriminaltekniske undersøkelser. 

TV 2 er kjent med at seilbåten var registrert som deltaker på et arrangement for seilbåter med flere skrog mellom 25. og 28. juli. 

Statsadvokaten sier at de to tyskerne var på vei fra Horten og hjem til Tyskland da hendelsen skjedde. 

– Vi ser ingen sammenheng med vårt vennskapstreff i Horten og denne hendelsen, skriver Lars Reinskou i Norsk flerskrog seilklubb i en tekstmelding til TV 2. 

– Ble uvenner

I en fengslingskjennelse fra Gøteborg tingrett kommer det frem at 64-åringen nekter straffskyld for drap. I retten hevdet han også at han er tidligere ustraffet. 

Tyskeren, som har fast bosted i Berlin, har fått oppnevnt advokat Fredrik Zenngard i Gøteborg. Han har ikke besvart TV 2s henvendelser mandag.

– De har blitt uvenner og det hele har resultert i at offeret døde, sier statsadvokat Maria Thorell til Aftonbladet.

64-åringen er besluttet varetektsfengslet frem til 30. august. Fengslingen begrunnes med bevisforspillelsesfare og fare for at 64-åringen vil rømme dersom han løslates. 

Han får heller ikke lov til å få besøk i fengselet, har retten bestemt. 

– Jeg vil ikke gå inn på detaljer. Mannen er pågrepet fordi vi har så pass mye bevis at vi mener det er sannsynlig at han drepte offeret, sier Thorell til Aftonbladet. 

TV 2 har selv forsøkt å komme i kontakt med Thorell, men forværelset på statsadvokatens kontor opplyser at hun er på ferie ut uken. 

Read Entire Article