Dylan Groenewegen vant massespurten i den sjette etappen

3 days ago 13



Alexander Kristoff var i god posisjon da det skulle spurtes om seieren, men klarte ikke å følge opp gårsdagens tredjeplass.

Foto: Molly Darlington / Reuters / NTB
  • Sindre Espe, VG

    Sindre Espe, VG

Publisert: 04.07.2024 17:24

Saken oppdateres!

Alle spurtkanonene var med da et stort felt kom samlet inn på oppløpet i den sjette etappen av Tour de France torsdag.

Der var Dylan Groenewegen best. Nederlenderen vant for Jasper Philipsen og Biniam Girmay. Alexander Kristoff ble nummer ni.

– Det ble for tidlig. Hadde plan om å slippe folk forbi oss, men det ble hardt å være foran så lenge. Hadde jeg sittet i en mer gunstig posisjon, kunne jeg nok vært med å kjempe, sier Kristoff til TV 2 rett etter målgang.

Uno-X-laget posisjonerte seg ute til høyre i god posisjon med fem mann, med fem kilometer igjen. Med 2,5 kilometer igjen lå det norske laget helt i teten og tok kommandoen. Kilometeren etter var det Magnus Cort, Søren Wærenskjold og Alexander Kristoff igjen.

– Nå er de én mann for lite etter min mening, kommenterte TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP / NTB

Sterk sidevind satte sitt preg på etappen. En stor gruppe på rundt 60 ryttere – med Uno-X-trioen Alexander Kristoff, Jonas Abrahamsen og Rasmus Tiller – kom seg løs og ledet med halvminuttet til resten av feltet tidligere i etappen.

I utbrytergruppen satt også sammenlagtleder Tadej Pogacar – som eneste rytter fra UAE Team Emirates. Det skapte frykt hos resten av Pogacars lag, som bestemte seg for å sette opp et enormt tempo for å tette luken – for å unngå eventuelle angrep på sammenlagtlederen.

Pogacar hadde henholdsvis 45 og 50 sekunder ledelse til Remco Evenepoel og Jonas Vingegaard før etappen.

Foto: THOMAS SAMSON / AFP / NTB

Sidevinden bekymret også Frans Maassen, Vingegaards sportsdirektør, før løpet. Maassen fryktet den ville skape store utslag i sammendraget.

– I dag kan du tape Touren, sa Maassen til TV 2.

Men ingen av sammenlagtkandidatene tapte terreng på etappen.

Jonas Abrahamsen får fortsette å kjøre i klatretrøyen også på den syvende tempoetappen fredag. Uno-X-rytteren var involvert i en velt og var nedpå omtrent 44 kilometer før mål, men kom seg raskt opp igjen.

https://vg.no/stories/?playlistId=TMellxr6IIkJsGjnxo5vmceB
Read Entire Article