Drake (10) reddet bestefar – måtte kjøre bilen alene

1 month ago 29



Nå hylles gutten for å potensielt ha reddet flere liv på veien.

 Gordon County Sheriff’s Office
FIKK ÆRESPRIS: Ti år gamle Drake Linn tok over bilen da bestefaren besvimte bak rattet i 70 kilometer i timen. Her blir han hyllet av det lokale politiet for sin helteinnsats. Foto: Gordon County Sheriff’s Office

Publisert 31.07.2024 07:32

Drake Linn (10) og bestefaren Hugh Cox (68) var på vei for å frakte en båt på motorveien i Georgia, da Cox plutselig besvimte mens han kjørte.

Da måtte ti år gamle Linn sette seg bak rattet.

Det skriver The Washington Post og The Independent.

Kjørte bilen trygt til siden

Bestefar Cox er diabetiker og avhengig av insulin, og bruker vanligvis en glukosemåler for å holde kontroll på blodsukkeret.

Men den dagen han besvimte hadde måleren sluttet å virke, og han ventet på en ny. Dermed la han ikke merke til at blodsukkeret falt, og han havnet i diabetisk koma.

Ti år gamle Linn ble redd for bestefaren sin, og tok mobiltelefonen hans for å ringe sin mor. Hun instruerte ham til å klatre over i førersetet og kjøre bilen til siden av veien.

– Jeg var midt på motorveien og ante ikke hvor jeg var, så jeg kjørte omtrent en kilometer til jeg visste hvor jeg var, fortalte den unge gutten til The Washington Post.

Samtalen ble brutt, men Linn hadde en viss anelse om hvordan han skulle håndtere kjøretøyet, ettersom han er glad i å kjøre golfbiler og firhjulinger.

Han kjørte videre til han fant et trygt og kjent sted – her klarte han å trykke inn bremsen nok til at bilen stod stille.

Deretter ringte gutten nødnummeret for å fortelle om hva som hadde skjedd, og hvor de var.

Reddet trolig flere liv

Politiet og guttens mor skyndte seg til ulykkesstedet sammen med ambulanse og brannbil. Her fikk Cox intravenøst drypp og ble stabilisert i løpet av 20 minutter.

Moren forteller at hun var engstelig mens det hele pågikk, men er takknemlig for at sønnen hennes hjalp til:

– Mitt eget barn reddet min egen forelder. Det fikk hjertet mitt til å smelte, sier hun.

Bestefaren forteller at han er veldig stolt over barnebarnet sitt, og politiet i Gordon County kaller gutten en helt.

Politiet ga Linn en ærespris for god samfunnsånd, samt caps, T-skjorte og billetter til en baseballkamp med Atlanta Braves som takk for innsatsen.

– Vi ville gjøre noe for ham, fordi han ikke bare reddet sitt eget liv og bestefarens liv, men også livene til andre bilister, sa Mitch Ralston fra politiet.

Journalisten har skrevet denne saken med hjelp av kunstig intelligens og den er kvalitetssikret av TV 2s journalister. Mer informasjon om dette finner du her.

Read Entire Article