Diamond League-finalen ryker for Warholm

1 week ago 8



Sesongen er over for Karsten Warholm (28) etter smellen han pådro seg i 100 meter-duellen mot Armand Duplantis (24).

Karsten Warholm måtte ikle seg Sveriges drakt etter at Armand Duplantis slo ham på 100 meter. Foto: Michael Buholzer / AP / NTB
  • Herman Folvik, VG

    Herman Folvik, VG

Publisert: 10.09.2024 11:07

Han fikk da en liten strekk i venstre hamstringhamstringbaksiden av låret. MR-bilder har også vist rusk i den høyre hamstringenrusk i den høyre hamstringen Bildene viste en såkalt tendinose i hamstringsfestet..

– Det er skaden fra Zürich som gjør sitt til at jeg må droppe Brüssel kommende helg. Dette er en skade som normalt lar seg lege raskt. Hamstringskaden i det høyre benet, som jeg fikk identifisert via MR, er noe jeg må jobbe mer med for å bli kvitt. Nå skal jeg ha fokus på å bli kvitt disse skadene. Samtidig er det ikke mer alvorlig enn at jeg vil bli kvitt plagene. Begge hamstringene trenger litt ro, men nå har jeg i alle fall kontroll på skadesituasjonen, sier Karsten Warholm i en pressemelding.

Sesongen 2022 ble i stor grad spolert for Warholm etter en skade i høyre hamstring.

Det var sist onsdag Warholm ble slått av verdens beste stavhopper i et showløp i Zürich. Han fikk også en kjenning i baksiden av låret som gjorde at han ikke stilte opp på spesialøvelsen 400 meter hekk i det ordinære Diamond League-stevnet dagen etter.

Warholm kom likevel ut på banen ikledd svensk drakt som straff for tapet mot Duplantis.

Lege Thomas Torgalsen fra Olympiatoppen sier at Warholm trener ro fra konkurranser og hard løpetrening.

– Det er derfor nødvendig at han avslutter sesongen og at han ikke belaster hamstrings mer enn nødvendig. Nå er det viktig med fokus på rehabiliteringstrening. Samtidig er det ingen alvorlig skadesituasjon. Det er stor sannsynlighet for at han blir kvitt skadene i løpet av høsten, sier Thomas Torgalsen.

Warholm tok sølv i OL bak Rai Benjamin. Ellers kan han se tilbake på gull i EM. Hans beste tid i år ble 46,70 fra andreplassen bak Alison dos Santos på Bislett. Warholms verdensrekord på 45,94 satt da han tok OL-gull i Tokyo 2021, står fremdeles.

– Selvsagt skulle jeg gjerne ha vunnet gullet i OL. Det var målet, men slik ble det ikke denne gangen. Men gull fra Roma-EM og en sølvmedalje fra OL er også sterke prestasjoner som jeg gleder meg over, sier Warholm.

– Jeg tar med meg de solide prestasjonene som jeg har levert i 2024 – og velger nå å roe litt ned før jeg starter den store jobben som må gjøres for å levere best mulig i 2025. Til neste år er det blant annet et VM i Tokyo i Japan i september som står høyt i kurs, og der har jeg jo løpt ganske fort tidliger.

PS! Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås løper 1500 meter i Brussel fredag.

Read Entire Article