– Dette hadde aldri skjedd med fotballen i Trondheim

3 days ago 13



– Dette henger ikke på greip, er Trondheims svar på kritikken.

Generalsekretær Kjetil Hildeskor i Norges Friidrettsforbund mener stadion på Øya burde ha vært ferdug utbygget allerede. Foto: Lise Åserud / NTB
  • Erling By

    Erling By

Publisert: 04.07.2024 16:11 | Oppdatert: 04.07.2024 16:28

– Vi snakker om Norges tredje største by. Jeg synes ikke dette er bra i det hele tatt.

Slik innleder generalsekretær i Norges friidrettsforbund, Kjetil Hildeskor, overfor Adresseavisen.

Les også

Usikkerhet før NM: – Synes ikke det er rimelig

– Ikke imponerende

Tirsdag 2. juli skrev Adresseavisen at det er knyttet stor usikkerhet til om Øya fridrettsstadion rekker å bli oppgradert før NM i 2026. Og at arrangøren risikerer å gå i underskudd ved å ha NM på hjemmebane.

Nå har generalsekretær Hildeskor engasjert seg i saken.

Han sier at han har snakket med flere fra Trondheim om situasjonen.

– Vi hadde en klar forventning om at stadion skulle stå ferdig. At de etter så mange år ennå ikke har blitt ferdige er ikke imponerende, utdyper han.

Trondheim har fått tildelt NM i friidrett i 2026. Mesterskapet vil bli arrangert på Trondheim stadion. Arrangørklubber er Trondheim Friidrett, Ranheim IL og Nidelv IL. Foto: Christine Schefte

– Helt umulig

Sist det ble arrangert friidretts-NM på Øya stadion var i 2008:

– Også den gang var det snakk om å bli ferdige med overbygg og tribune. Det ble ingenting av. Dette er ganske mange år siden. Jeg må også nevne at det, i sesong, var parkeringsplass på Øya Stadion i rundt 15 års tid. Det var helt umulig å drive med friidrett der. Det har heldigvis blitt ordnet opp i, sier Hildeskor.

Situasjonen er etter hans mening sammenlignbar med Bergen, som har syv friidrettsbaner.

Til tross for den krasse kritikken han kommer rundt stadionsituasjonen i Trondheim, poengterer Hildeskor at han er imponert over multihallen på Ranheim.

– Men dette hadde aldri skjedd med fotballen i Trondheim, mener han, som håper kommunen vil bidra for at friidretts-NM om to år blir en suksess.

Les også

EM-helten får ny rolle: - Har irritert meg

Anne-Lise Bratsberg blir oppgitt over kritikken fra friidrettsforbundet. Hun er idrettsrådsleder i Trondheim. Foto: Terje Svaan

– Får stå for hans regning

Idrettsrådsleder i Trondheim, Anne-Lise Bratsberg, har følgende å si om kritikken:

– Når har kommunen sagt at de ikke blir ferdige med byggingen? Det er ingenting som tilsier at den ikke blir ferdig. Det er ikke gjort investeringsvedtak ennå, men dette er ikke verdens største byggeprosjekt. Dette er realiserbart med god planlegging. Byggingen må uansett gjøres fra oktober 2025 til april 2026, mener hun.

– Hildeskor mener friidrett har blitt nedprioritert i Trondheim...

– Mange idretter kan si det. Det har blitt gjort kjempestore investeringer i Trondheim generelt, men friidrett og andre idretter har ikke nådd opp i prioriteringen.

– Han mener også at dette aldri ville skjedd med fotballen...

– At generalsekretæren i friidrettsforbundet legger skylden på fotballen får stå på hans regning. Det er ikke situasjonen her. De har mange anlegg, men det er jo fordi de har bygd dem selv, svarer Bratsberg.

Jakob Ingebrigtsen og co kommer til Trondheim i 2026. Nå er spørsmålet om det blir til et nyoppusset Øya stadion. Foto: Carina Johansen/NTB

– Det tar tid

Idrettsrådslederen sier hun blir provosert av uttalelsene fra forbundet:

– De henger ikke på greip. Jeg har sittet som styreleder i idrettsforbundet i 14 år. Da jeg kom inn i idrettsrådet begynte byggingen av anlegget på Ranheim. Finansieringen av det anlegget bare plutselig spratt opp etter finanskrisen. Siden har det vært ulike prioriteringer fra kretsen, som ikke har nådd opp til idrettsforbundet og kommunen.

– De må slutte å skylde på andre. Planleggingen av bane på øst-byen og Heimdal har holdt på en stund nå, og det er ikke mer enn to år siden ønsket om utbygging av Øya Stadion plutselig spratt opp. Det er ikke sånn vi vanligvis driver anleggsutvikling i Trondheim. Vi jobber med ett anlegg om gangen. Det tar tid, og normalt mer enn fire år.

– Har du tro på at kommunen får oppgradert stadion til NM?

– Når dette forslaget til investeringsvedtak har kommet så langt opp som nummer tre på politikernes prioritetsliste, har jeg vanskelig for å tro at dette ikke løser seg. Så lenge det ikke har kommet noen politiske signal om at dette blir forsinket ser jeg ingen grunn til bekymring, svarer hun.

Read Entire Article