Dennis Olsen med historisk pallplass

1 week ago 10



Dennis Olsen (28) ble søndag den første nordmann på pallen i det legendariske 24-timersløpet på Le Mans.

Foto: Ole Kristian Strøm / VG

Publisert: 16.06.2024 16:21

Han sikret 3. plass i GT-klassen i et av verdens mest kjente billøp.

Dennis Olsen ga etter hvert opp drømmen om Formel 1, og har i stedet gjort en stor karriere i bil med tak de siste årene.

Det var Olsen som førte bilen i mål - etter at Ford Mustang nummer 88 hadde hatt bare 17. beste startspor. Med på bilen hadde han «sølvfører» Mikkel Pedersen og «bronsefører» Giorgio Roda. Olsen var «gullføreren» på bilen.

Atle Gulbrandsen, Formel 1-kommentator på Viaplay og sportssjef i Norges Bilsportforbund, er veldig imponert over østfoldingen:

– Dennis Olsens 3. plass går inn i historiebøkene som en av de mest prestisjefylte resultatene i norsk bilsport, mener han.

– Hvorfor?

– Le Mans får dessverre ikke så mye oppmerksomhet i Norge, men dette er et av de mest kjente idrettsarrangementene i verden. Da National Geographic skulle Kåre «Top sporting events» for noen år siden hadde de Le Mans på topp. Foran OL, VM i fotball og Superbowl. Det sier ikke rent lite. Det er mer enn 300 000 tilskuere, og løpet er en del av motorsporten «Triple Crown» sammen med Monaco Grand Prix i Formel 1 og Indianapolis 500 i IndyCar.

– Dette ble mulig takket være at Dennis har mast om å få orden på bilen den siste uken, sier ekspertkommentator Roger Moen på Eurosport-sendingen.

For Danmark ble det en perfekt opptakt til kveldens EM-kamp da danske Nicklas Nielsen kjørte sin Ferrari over streken til totalseier i løpet. De to andre på bilen var italienske Antonio Fuoco og spanske Miguel Molina.

Det er første gang siden Tom Kristensens niende og siste triumf i 2013 at det sitter en danske bak rattet i Le Mans’ kongeklasse. Kristensen regnes som en av Danmarks største sportsstjerner noen sinne.

Read Entire Article