Demonstranter sperret inngangen til Stortinget – mye politi på stedet

1 month ago 38



Se også siste nytt om: Krigen i Ukraina og Krigen mellom Israel og Hamas.

  • Demonstranter sperret inngangen til Stortinget

    Maria T. Pettrém / Karen R. Tjernshaugen / Sigrid Gausen

    Foto: Dan P. Neegaard

    Onsdag morgen like etter klokken 09 var hovedinngangen til Stortinget blokkert av Palestina-demonstranter. Inngangen til stortingsgarasjen og inngangen til Stortinget fra Akersgata er også blokkert.

    Det er stort politioppbud på stedet, ifølge Aftenpostens reporter på stedet.

    Litt etter klokken 09.15 sa politiet over ropert at dette er en ulovlig demonstrasjon. Demonstrantene skal ha fått fem minutter til å flytte seg.

    Klokken 09.30 har politiet begynt å fjerne demonstrantene. Hovedinngangen til Stortinget skal nå være gjenåpnet.

    Foto: Olav Olsen / Aftenposten

  • Alvorlig trafikkulykke i Aurskog-Høland

    Nødetatene rykker ut etter melding om trafikkulykke, der en med en motorsykkel er involvert, i Aurskog-Høland i Romerike,

    – Fremstår som en alvorlig ulykke, opplyser øst politidistrikt.

    Det utføres livreddende førstehjelp av brannvesenet, som er på stedet.

    Luftambulanse er rekvirert, melder politiet.

  • Mann dømt til 16 års fengsel for å ha drept sin kone

    En mann i 20-årene er dømt av Trøndelag tingrett til 16 års fengsel for drapet på kona si i Stjørdal. Det er ett år mer enn hva aktor ba om.

    – Jeg er tilfreds med at retten har avsagt en grundig og god dom. Retten har fullt ut fulgt påtalemyndighetens anførsler og argumentasjon, men har sett noe mer alvorlig på straffverdigheten av handlingen. Det tar vi til etterretning, sier aktor i saken, statsadvokat Rikhard Haugen Lyng, til Adresseavisen.

  • NRK: Fire uker i varetekt for skyting på Linderud

    En mann i 20-årene samtykker til å varetektsfengsels i fire uker etter skyteepisoden i Oslo som skjedde søndag.

    Det skriver NRK.

    En person ble skadet i skyteepisoden, som fant sted ved Krigsskolen på Linderud. Han ble ikke livstruende skadet. Ingen av Krigsskolens ansatte skal ha vært involvert i skytingen, opplyser politiet.

  • Russisk kvinne tatt med falskt visum i Lofoten

    I helgen gjennomførte politiet kontroll av et russisk reisefølge på Ramberg.

    To av personene som var i reisefølget ble pågrepet for brudd på visum vilkårene, skriver Lofotposten.

    En av dem, som var en russisk kvinne, hadde forfalsket et polsk oppholdskort. Kvinnen hadde dermed ikke lovlig opphold i land som er tilknyttet Schengen-området.

    Hun ble bøtelagt og fraktet til arresten i Bodø, skriver avisen.

    Personene reiste i regi av et estisk selskap som arrangerer turer til Lofoten. Selskapet har vært i politiet søkelys, fordi selskapet reklamerer med at folk som reiser med dem, kan søke visum til et annet land i Europa.

  • Reuters: USA nekter salg av databrikker til Huawei

    Det opplyser tre kilder som er kjent med saken til Reuters. Kildene står ikke frem med navn. En fjerde kilde sier at noen av selskapene ble orientert tirsdag om at eksportlisensen var inndratt med umiddelbar virkning.

    Lederen for utenrikskomiteen i Representantenes hus, Michael McCaul, bekrefter overfor Bloomberg at lisensene er inndratt.

    Det amerikanske handelsdepartementet bekreftet tidligere på dagen at noen lisenser for slag til Huawei var inndratt, men oppga ikke hvilke selskaper det var snakk om.

    Intel sier de ikke vil kommentere saken, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Hverken Qualcomm eller Huawei har svart på henvendelser fra byrået.

    Huawei lanserte i forrige måned en ny laptop, MateBook X Pro, basert på Intels nye Core Ultra 9-prosessor.

  • Advarer mot lange køer

    I dag tar mange langhelg og det forventes at onsdagen blir den store utfartsdagen i mai.

    – Kristi himmelfart ligger an til å bli den store mai-utfartshelgen i år, og det må forventes kø ut fra de store byene, spesielt Oslo.

    Det sier seksjonsleder på Vegtrafikksentralen øst i Oslo, Christian Prydz.

    Forsinkelsene er størst ut fra Oslo og sørover, E6 mot Sverige og E18 mot Sørlandet.

    Statens vegvesen anbefaler å planlegge turen godt, og vurder tidspunktet du skal ute å kjøre.

    – Kjører du mellom 14 og 18 må du være forberedt på forsinkelser, særlig hvis du skal kjøre mot Sverige eller mot Sørlandet ut fra Oslo denne dagen, sier Prydz.

  • Svak konkurranse i det norske dagligvaremarkedet

    I en ny rapport skriver Konkurransetilsynet at lønnsomheten i dagligvarebransjen er høyere enn det man ville forvente i et marked med hard konkurranse.

    – Resultatene fra kartleggingen viser jevnt over høy lønnsomhet i verdikjeden for dagligvarer, sier nestleder ved Konkurransetilsynets avdeling for mat, handel og helse, Magnus Friis Reitan.

  • Krever tøffere linje mot Kina etter dataangrep

     Frank Augstein / AP / NTB

    Forsvarsminister Grant Shapps sier at hans departement ennå ikke kan si med sikkerhet hvem som sto bak et stort datainnbrudd som kan ha avslørt navn og opplysninger om et stort antall ansatte. Foto: Frank Augstein / AP / NTB Foto: Frank Augstein / AP / NTB

    Høytstående politikere tar til orde for en tøffere linje overfor Kina etter spekulasjoner om at kinesiske hackere står bak et dataangrep mot det britiske forsvarsdepartementet.

    Den britiske regjeringen har sagt at den ikke kan utelukke at statlige aktører var involvert i angrepet, men den har ikke villet peke på en enkeltstat. Sky News har pekt på Kina.

    De konservatives tidligere partileder Iain Duncan Smith er blant dem som ber om straffetiltak. Leder Alicia Kearns for utenrikskomiteen i Parlamentet ber regjeringen om å «få utenriksdepartementet til å endre vår holdning» overfor Kina.

    forsvarsminister Grant Shapps har erkjent at Kina har stått bak tidligere dataangrep, blant dem på britenes valgkommisjon, men tirsdag sa han at han «rett og slett ikke er i stand til» å slå fast hvem som står bak angrepet.

  • Julie Grasmo Grønoset

    06:32

    Angrep biler med jekk og stein

    En mann er pågrepet etter å ha brukt jekk og stein til å utføre skadeverk på syv biler og et busskur ved Alna i Oslo.

    – Skadeverkene går i knuste vinduer og bulker. Mistenkte er lettere skadet, og blir tilsett av helsevesenet. Det jobbes med å varsle de respektive eierne av de aktuelle kjøretøy, opplyser politiet i Oslo.

    Flere personer ringte til politiet og varslet om mannen.

    Politiet fikk kontroll på gjerningspersonene mens han sto på en trafikkøy mellom Ring 3 og E6.

    – Mistenkte fremsto svært ruset ved vår ankomst, og det ble truet med elektrosjokkvåpen ved pågripelsen.

  • EU-forskere: Elleve måneder på rad med rekordhøye globale temperaturer

     Aaron Favila / AP / NTB

    April var ellevte måned på rad med rekordhøye globale temperaturer, ifølge EUs klimaovervåkingstjeneste C3S. Her prøver to filippinere å skaffe seg ly fra sola i hovedstaden Manila. Foto: Aaron Favila / AP / NTB Foto: Aaron Favila / AP / NTB

    Varmerekorder kommer fortsatt på løpende bånd mange steder i verden. April var den ellevte måneden på rad med rekordhøye globale temperaturer, ifølge forskere.

    De nye tallene fra EUs klimaovervåkingstjeneste C3S ble offentliggjort natt til onsdag norsk tid.

    Gjennomsnittstemperaturen på jorda i forrige måned lå 0,14 grader over forrige april-rekord fra 2016, ifølge beregningene.

    EU-forskerne konstaterer at april var den ellevte måneden på rad med rekordhøy global snittemperatur for den respektive

  • Boeng-oppskyting utsatt til tidligst neste uke

     John Raoux / AP / NTB

    Den første bemannede romferden med Boeings Starliner-romkapsel blir utsatt til minst 17. mai. Oppskytingen mandag ble avlyst på grunn av tekniske problemer. Foto: John Raoux / AP / NTB Foto: John Raoux / AP / NTB

    Boeings oppskyting av en bemannet Starliner-romkapsel som ble avlyst mandag på grunn av en feil med en ventil, blir utsatt til tidligst 17. mai.

    Nedtellingen til mandagens oppskyting ble avbrutt etter at en ventil på Atlas V-bæreraketten som skulle regulere trykket, åpnet og lukket seg så raskt at det ble skapt en høy lyd. Teknikere slo tirsdag fast at ventilen må byttes ut, og oppskytingen kan dermed skje tidligst 17. mai.

    Selskapets første bemannede Starliner-romferd har blitt utsatt flere ganger på grunn av flere problemer med kapselen.

    Nasa ga i 2014 Boeing og SpaceX oppdraget med å sende astronauter i skytteltrafikk mellom jorda og Den internasjonale romstasjonen (ISS). Selskapene har fått flere milliarder av dollar, og SpaceX har siden 2020 sendt astronauter fram og tilbake.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 07.01.2024 22:47

Read Entire Article