De franske alper tildelt vinter-OL i 2030

1 month ago 26



Som ventet blir Frankrike arrangør av vinter-OL i 2030. Det ble avgjort på IOC-kongressen onsdag.

1 av 2Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB

Publisert: 24.07.2024 10:30 | Oppdatert: 24.07.2024 10:47

I motsetning til tidligere tildelinger var det aldri spenning knyttet til utfallet. Den internasjonale olympiske komité (IOC) hadde på forhånd gitt en klar anbefaling om å gi Frankrike lekene.

Avstemningen ble gjort med forbehold om at franske myndigheter i tiden som kommer gir IOC statsgarantien som er påkrevd.

– Jeg bekrefter den franske nasjonens fulle forpliktelse, og jeg forsikrer dere om at jeg vil be den neste statsministeren om å inkludere denne garantien og gjøre OL til en av regjeringens prioriteringer, sa Frankrikes president Emmanuel Macron fra talerstolen.

Senere på kongressen er det ventet at Salt Lake City får vinter-OL i 2034. Hovedstaden i Utah var også arrangør for 22 år siden.

Sommer-OL i Paris starter denne uken, og om under seks år blir det igjen olympisk fest på fransk jord. Tidligere har Frankrike vært OL-vert på vinterstid i 1924, 1968 og 1992.

I 2030 blir lekene lagt til Provence-Alpes-Côte d'Azur og Auvergne-Rhône-Alpes, som ligger sørøst i Frankrike.

Allerede i november i fjor gikk IOC i direkte dialog med de franske og amerikanske søkerne. I praksis ble alle andre søknader vraket, og nok en gang kom Sverige til kort i jakten på sitt første vinter-OL.

Vinter-OL i 2026 arrangeres på italiensk snø i Milano og Cortina d'Ampezzo. To år senere er det sommerleker i Los Angeles i USA.

Read Entire Article