Byrådet prioriterer gode bomiljøer

3 hours ago 4



Publisert: 28.09.2024 06:15

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Tobias K. Torrissen skriver i Aftenposten 17. september at byrådet nedprioriterer bomiljø i jakten på nye boliger. Dette er en treffende kritikk av tidligere byutvikling på Løren, som jeg selv har fremmet i denne avisen. I flere prosjekter ble bokvalitet nedprioritert, med særlig mangel på grøntområder.

Dette byrådet tar imidlertid konkrete grep for å rette opp det: Refstadparken på Økern blir både vesentlig større og ferdigstilles raskere enn planlagt, takket være byrådet. I Lørenvangen sikrer vi en park som faktisk er innbydende og tilbyr rekreasjon, i stedet for kun en smal grønn stripe. Og i den konkrete utbyggingen i Hasleveien på Sinsen, som Torrissen viser til, har byrådet allerede tatt grep for å tilpasse bebyggelsen lokalmiljøet.

Det betyr at 12 etasjer ikke er aktuelt i den reguleringen, og at andelen grønt økes. Samtidig mener vi at å transformere eiendommer fra lukkede næringsbygg til tilgjengelige kvartaler med boliger og offentlige tilbud faktisk vil bedre bomiljøet.

Slik sørger vi for at gode bomiljøer og tilføring av sårt tiltrengte boliger går hånd i hånd.

Haakon Riekeles

Gruppeleder, Oslo Venstre og leder av byutviklingsutvalget, Oslo bystyre

Read Entire Article