Bronse-helten: – Jeg har ikke lyst til å bo hjemme hos mamma og pappa til jeg blir over 30

1 month ago 37



Line Flem Høst (28) lot følelsene ta overhånd da OL-bronsen var sikret. Nå håper hun å satse videre til 2028-OL.

Line Flem Høst tar selfie med familie og venner etter OL-bronsen. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB
  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 07.08.2024 20:01

For den norske seilerhelten er atskillig yngre enn de to kvinnene som hun ble slått av i vannet utenfor Marseille.

– Ja, dette handler mye om erfaring. Når jeg får fire år til på baken, skal jeg hamle opp med dem, sier hun om gullvinneren Marit Bouwmeester fra Nederland og sølvvinner - og treningskompis - Anne-Marie Rindom fra Danmark.

Men samtidig er Line Flem Høst usikker på om det er mulig å satse til et nytt OL. Årsak: Økonomien.

Så glad blir en over å ta OL-bronse i seiling. Foto: Lisi Niesner / Reuters / NTB

– Jeg har lyst til å satse til 2028, men da må jeg få økonomien på plass. Nå må jeg bo hjemme hos mamma og pappa for å få det til å gå rundt. Jeg har ikke lyst til å bo hjemme hos mamma og pappa til jeg blir over 30. Joda, det er hyggelig der, men jeg vil ikke bo der fordi jeg må.

Derfor håper bronsevinneren på at det skal bli mulig å hente inn flere sponsorpenger etter dette.

– Det er ikke så lett. Små idretter i Norge er mindre prioritert og er mindre i media. Takket være SUMMIT 2024SUMMIT 2024Summit 2024 har vært en satsing på ti særforbund med 20 millioner kroner over fire år mot Paris-lekene. har det vært mulig å få til en optimal satsing. Men det er ulønnet og fortsatt helt avhengig av å klare å hente inn private sponsorer.

Toppidrettssjefen Tore Øvrebø har flere ganger tatt opp problemet med at de som satser på de mindre OL-idrettene, sliter med økonomien. Det ble også laget en rapport om «Toppidrettsutøvernes rammebetingelser» etter Tokyo-OL for tre år siden.

– Samtidig må jeg understreke at jeg har hatt et veldig bra opplegg rundt meg her i Frankrike. Det har vært et godt lag som har stått på for å gjøre uken som bra som mulig.

Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB

Samtidig kan Line Flem Høst at uken ikke har vært uten trøbbel for henne. Utenom seilasene har mye tid vært tilbrakt i sengen.

– Jeg var i dårligst form på dag to. Etter det har formen vært stigende. Det har vært en forkjølelse, avslører hun.

Etter målpassering gråt hun av glede.

– Det var en vanvittig glede og lettelse. Jeg hadde klart å forsvare bronsen inn i medaljeracet - det var så gøy. Det var en stor lettelse.

– Spesielt var det fint å feire med mine treningspartnere fra Danmark og Canada og med trener Lars Loennechen og mamma og pappa og venner og ...

– Kjæreste?

– Jeg er singel!

– Mange norske håp har slitt med å innfri i OL til nå. Hva tenker du om det du klarer her?

– Jeg visste at dette var mulig hvis jeg hadde en relativt god uke. Jeg hadde absolutt troen. Og nå satser jeg på at dette er starten på at trenden snur for resten av den norske gjengen!

– Hva kan du si om veien fra 8. plass i Tokyo til medalje her?

– I Tokyo glapp det den aller siste dagen da det var lite vind. Derfor har jeg jobbet steinhardt for å få opp farten i lite vind. Jeg har blitt en mer all round-seiler. Jeg har også jobbet mye med startene, mye med lengre treningsøkter, lange sykkelturer for å bygge opp basen enda mer. Slik at jeg skulle bli mer i stand til å håndtere de siste dagene.

Read Entire Article