Bråstopp for NBA-mesteren etter rekordtangering: – Kunne ikke treffe en låvedør

2 hours ago 3



Boston Celtics feiret sin 18. NBA-tittel, utklasset New York Knicks og tangerte rekorden med 29 trepoengere i en kamp. Likevel endte sesongåpningen med flause.

Charles Krupa, AP / NTB

Jaylen Brown (7) og Boston Celtics herjet med New York Knicks i sesongåpningen, laget misset 13 strake forsøk på å slå NBA-rekorden for trepoengere etter å ha tangert den tidlig i 4. periode.

Etter å ha heist det 18. tittelbanneret etter fjorårets finaleseier, herjet Celtics med gjestene på vei mot overlegen 132-109-seier. Det regnet trepoengere, og tidlig i 4. periode var NBA-rekorden til Milwaukee Bucks tangert.

Deretter prøvde Celtics 13 ganger å sette nummer 30, men uten å lykkes. Publikum ropte «one more 3», og TV-kommentatorene gjentok gang etter gang « for the record » idet en Celtics-spiller prøvde seg fra distanse, men skudd etter skudd traff kanten på kurven eller bommet fullstendig.

– Det var som en forbannelse, sa Jaylen Brown, som scoret 15 av sine 23 poeng på trepoengere. Han noterte selv en «airball» i forsøk på å sette rekord.

Låvedør

– Så lenge vi bare spilte og hadde det gøy, gikk alt inn. Men da publikum begynte å rope på rekord, og vi jaktet det, kunne vi ikke treffe en låvedør.

Det skal sies at det mot slutten av kampen var stort sett reserver på banen. Startfemmeren satte 26 av 41 trepoengforsøk, reservene bare 3 av 20.

I siste minutt hadde Celtic nok en sjanse, men Payton Pritchard (som hadde misset åtte av ni trepoengskudd, hvorav fem av kampens 13 siste) nøyde seg med å sprette ballen ute på banen og la klokka tikke ned til null, mens skuffede tilskuere dels buet, dels rev seg i håret.

Missetittel

Ved motsatt kyst skrev LeBron James og sønnen Bronny historie ved å være første far og sønn på banen samtidig i en NBA-kamp. Senior satte også en annen og mindre stolt rekord ved å passere Kobe Bryants NBA-rekord på 14.481 missede skudd. I 3. periode av Los Angeles Lakers' seier over Minnesota Timberwolves misset han for sjette gang i kampen og 14.482. gang i karrieren.

Rekordtallet er selvsagt et resultat av at han i over to tiår har vært en av ligaens aller beste spillere. De 37 første på lista over flest skuddmisser er enten i Hall of Fame eller åpenbart på vei dit. LeBron har allerede NBA-rekorden for flest poeng (40.490 inkludert 16 tirsdag). Bronny misset for øvrig sine to første skudd i NBA og må vente på sine første poeng.

Read Entire Article