Brann snublet i gullkampen – spilte uavgjort mot Strømsgodset

2 days ago 11

(Brann – Strømsgodset 0–0) Et gulljagende Brann hadde lenge alle tiders mulighet til å overta tabelltopp. Så snudde alt.

Sivert Heltne Nilsen og Brann fikk det ikke til mot Strømsgodset. Foto: Paul S. Amundsen / NTB
  • Håkon Mannsåker, VG

Håkon Mannsåker, VG

Publisert: 28.06.2024 20:57

Før kveldens kamper sto både Brann og Bodø/Glimt med 27 poeng.

Med poengtap for sistnevnte mot Sarpsborg ville de helrøde ta over tabelltopp med seier over Strømsgodset. Riktig nok med en kamp mer spilt.

Men slik ble det ikke.

Serielederne fra nord snudde sin kamp på overtid og sikret seg tre poeng.

Mens i et fryktelig regnvær skapte Eirik Hornelands menn svært lite sjanser, og måtte nøye seg med uavgjort og tapt terreng i jakten på seriegull.

Eirik Horneland måtte nøye seg med ett poeng mot Strømsgodset. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Foruten et spektakulært volleyforsøk fra Niklas Castro, og et skudd fra Svenn Crone som fikk en ekkel retningsforandring, var det Strømsgodset som skapte de største sjansene de første 45 minuttene.

Først var det Marcus Johnson Mehnert som fikk en kjempesjanse. 26-åringen var plutselig helt alene med keeper og fikk svært god tid til å tenke hvor han skulle sette ballen.

Men da skuddet omsider kom, vartet Mathias Dyngeland opp med en sterk benparade.

– Jeg sto og ventet han ut, så traff han foten min. Det var deilig, sa Dyngeland til TV 2 i pausen.

Mathias Dyngeland vartet opp med en vakker benparade da Marcus Johnson Mehnert fikk all verdens tid alene med Brann-keeperen. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Like etter fikk bortelaget en ny god mulighet da Logi Tómasson fyrte av. Skuddet til 23-åringen fikk en retningsforandring som kunne satt Dyngeland ut av spill.

Men også dette forsøket reddet Brann-keeperen mesterlig.

På en regntung dag i Bergen slet hjemmelaget med å skape sjanser. Etter 63. minutter valgte Horneland å ta av Bård Finne til fordel for Aune Heggebø.

Det ga nesten uttelling umiddelbart, men 22-åringen satte ballen utenfor på en stor mulighet. Avslutningen kom allerede på hans andre berøring i kampen.

Spissen fortsatte å skape harme for bortelaget, men det ville seg ikke for Heggebø.

Brann fikk aldri etablert et skikkelig trykk på Strømsgodset i slutten av oppgjøret. Tvert imot hadde begge lag sine halvsjanser, uten at noen av dem klarte å få den forløsende scoringen.