Boligen i Brennhaugen er fremtiden: – Kvaliteter for de kresne

1 week ago 9



Med prima beliggenhet og stor valgfrihet for kjøper, skiller eiendommen seg ut.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

– Brennhaugen har lenge vært en av Bergens mest ettertraktede adresser. Sentralt på Paradis, men likevel tilbaketrukket. I dette området kommer det svært sjelden nye eneboliger for salg, spesielt vestvendte tomter med utsikt mot Nordåsvannet, sier Thor-Kristian Johannessen, daglig leder og eiendomsmegler i Kaland og Partners nybyggavdeling.

Han er tidligere bruktmegler, men har de siste 20 årene arbeidet med nybygg. Hans erfaring er at mange ikke helt ser totalprisen når man sammenligner eldre boliger med en helt ny og nøkkelferdig bolig.

– Vi ser gamle hus, delvis pusset opp, gå for tilsvarende priser som nybygg. Det tror jeg skyldes at flertallet ikke helt skjønner omfanget av hva som faktisk kreves for å ferdigstille og sluttføre et oppussingsobjekt som skal samsvare med de nyeste byggeforskriftene.

Johannessen trekker fram vedlikeholdskostnadene som kan følge med på kjøpet av en eldre bolig, og peker på at regningen av nytt røropplegg og elektriske anlegg kan komme som ett sjokk for flere.

På fine dager kunne utsikten vært et maleri. Nå er det endelig mulig å invitere til visning så du selv kan vurdere beliggenheten.

På fine dager kunne utsikten vært et maleri. Nå er det endelig mulig å invitere til visning så du selv kan vurdere beliggenheten.

I Brennehaugen 32 er derimot alt nytt, fra grunn til tak.

- Når man vet at nye boliger, som Brennhaugen 32, er langt bedre isolert og tilrettelagt med moderne og energieffektive varmekilder, begynner kostnadsforskjellene mellom gammelt og nytt å bli store.

Moderne arkitektur og stilrene linjer. 

Moderne arkitektur og stilrene linjer.

Det beste fra to verdener

Brennhaugen 32 er under oppføring, og er planlagt ferdig om få måneder. Johannessen forteller at både innvendig planløsning og boligenes utearealer er gjennomtenkt for å øke utnyttelsen og brukervennligheten.

– Selv om ingenting er overlatt til tilfeldighetene, er det fortsatt anledning for kjøperne å gjøre tilpasninger. Hvis tre romslige stuer er mer enn man trenger, kan man for eksempel lage trimrom, egen ungdomsfløy eller utleiedel i nederste etasje, sier Johannessen, som ser frem til å diskutere muligheter med interessenter på jakt etter skreddersøm.

Når form ikke går på bekostning av funksjon.

Når form ikke går på bekostning av funksjon.

Det blir etablert grønne områder med plen mellom og ved siden av boligene, natursteinsmurer og grønn beplantning med punktbelysning for å få frem de gode følelsene også på mørke kvelder. Mellom boligene blir det gangveier med varmekabler, og det legges til rette for egne private arealer.

For arkitekten har det vært svært viktig å beholde kvalitetene til en enebolig både innvendig og utvendig, men samtidig få det beste fra en typisk toppleilighet. Ekstra takhøyde og store glassflater er derfor viktig for å fjerne skillet mellom ute og inne.

Med direkte adkomst fra garasjen går du tørrskodd fra bilen med handleposene på armen. På kalde vinterdager er det greit å vite at det også er varmekabel i innkjørsel, så man slipper å måke seg fram til veien.

– Det er tilrettelagt for det enkle og behagelige liv, sier Johannessen.

To boliger man ikke finner maken til! Eier har bestemt seg for å behold den minste.

To boliger man ikke finner maken til! Eier har bestemt seg for å behold den minste.

Eneboligdrømmen i endring

Mange drømmer om enebolig med stor tomt. Samtidig innser flere og flere hvor mye det koster både i tid og penger å opparbeide og vedlikeholde en flott hage, forteller Johannessen.

– Vi har sett en markant endring de siste årene. Eneboligdrømmen henger fortsatt svært høyt. Samtidig er det flere som verdsetter en ferdig opparbeidet hage. Størrelsen er blitt mindre viktig og minimalt med vedlikehold og maksimal brukstid er blitt den nye målestokken, forteller Johannessen

Kjøkkeninnredning fra Kvänum.

Kjøkkeninnredning fra Kvänum.

Han tror dette er et godt eksempel på hvordan flere i fremtiden ønsker å bo i de mer attraktive områdene, med god hverdagslogistikk nærmere sentrum. Han peker på at det finnes flere vellykkede eksempler på slik fortetting i de mer eksklusive delene av Oslo, mens det i Bergen foreløpig er få prosjekter med slike kvaliteter.

– Vi gleder oss til å se sluttresultatet, sier Johannessen, og vi begynner allerede nå å ane at prosjektets bærende ideer vil gi fantastiske resultater. Det er i disse dager «tett bygg», og man kan endelig tilby interessenter muligheten til å komme inn og opp i boligen for å få en følelse av hvordan den faktisk vil bli.

– Ikke minst nyte solforhold og utsikt med egne øyne.

Mulighet for å skap ditt drømmebad

Mulighet for å skap ditt drømmebad

Sentralt, barnevennlig og vestvendt utsikt

Johannessen beskriver det som et romslig nybygg, spesielt tilrettelagt for en enkel og komfortabel hverdag, og peker på at det er kvaliteter som bør trekke til seg mange ulike kjøpergrupper.

Brennhaugen 32 ligger på den mest sentrale delen av Paradis, – i et etablert og eksklusivt villastrøk. Ideelt for de som søker høy livskvalitet i nærhet til servicetilbud, skole og bybane.

Samtidig ligger boligen tilbaketrukket og skjermet fra støy, på en solrik tomt med utsikt mot Nordåsvannet.

– Dette er kort og godt et prosjekt med prima beliggenhet og kvaliteter for de kresne, avslutter Johannessen.

Read Entire Article