Bodø/Glimt videre til skjebnekamper i Mesterligaen etter festkveld på Aspmyra

1 month ago 21



«And when Alexander saw the breadth of his domain, he wept, for there were no more worlds to conquer.»

Et sitat fra den fiktive personen Hans Gruber fra filmen Die Hard kan bli virkelighet for Kjetil Knutsen om noen ukers tid.

For etter at Bodø/Glimt nedsablet de polske seriemesterne Jagiellonia Bialystok 4–1 på Aspmyra, er han igjen på nippet av det som vil gjøre dem udødelige i norsk fotballhistorie.

Seriespillet i Mesterligaen.

En knusende seier

Bodø/Glimt hadde kledd Aspmyra til fest på sedvanlig vis. Med fyrverkeri og sangen «Thunderstruck» av AC/DC dannet publikum en elektrisk atmosfære i Bodø.

Likevel var det bortepublikumet som fikk grunn til å juble etter bare fire spilte minutter.

Et innlegg fra høyre traff Jesús Imaz hos den polske mesteren. Mye klabb og babb og et treff i tverrliggeren, gjorde at ballen til slutt traff Patrick Berg. Ballen gikk i mål, og marerittstarten var et faktum.

Bodø/Glimt tok likevel tak i kampen og styrte fram til en usannsynlig helt trådte frem utenfor 16-meteren etter 34 spilte minutter.

Sondre Brunstad Fet har slitt med skader i lang tid, men har uansett aldri vært en stor målscorer.

Mot Jagiellonia Bialystok på Aspmyra fikk publikum ståpels når han limte ballen inn i venstre kryss etter å ha fått ballen fra Fredrik Sjøvold.

Sunnmørsk aften

De gule var derimot ikke ferdig før fløytesignalet til pause.

Nysigneringen Isak Dybvik Määttä tok på seg oppgaven med å sette inn 2–1 etter at han ble lekker gjennomspilt av Jens Petter Hauge på høyrekanten.

Den tidligere Aalesund- og Groningen-yndlingen dro med seg ballen og satte ballen sikkert forbi keeper Slawomir Abramowicz.

Etter pause var det nok en gang duket for en sunnmørsk lekkerbisken. 22 meter utenfor mål får han ballen fra Håkon Evjen og smeller den inn via stolpen. 3–1.

En dansk dessert måtte også til etter 70 minutter. Kasper Høgh har også slitt med skader i år, men har funnet formen, og pirket inn 4–1.

Publisert 13.08.2024, kl. 20.51

Read Entire Article