Bodø/Glimt med sterk seier mot polsk seriemester: – Imponerende

1 month ago 20



(Jagiellonia Bialystok - Bodø/Glimt 0–1) Bodø/Glimt tok førersetet på veien mot Champions League-playoff.

  • Lisa Amdam Tetlie, VG

    Lisa Amdam Tetlie, VG

Publisert: 07.08.2024 22:38 | Oppdatert: 07.08.2024 23:03

– Bortebane i Europa mot den polske seriemesteren, med 63 prosent ballbesittelse mot et lag som skal være dominerende hjemme. Det er rett og slett imponerende.

Det er tidligere Glimt-spiller Vegard Leikvoll Mobergs dom over kampen.

For de polske regjerende seriemesterne bet fra seg i første omgang, men like etter pause kom kalddusjen.

Jens Petter Hauge sendte oppmøtte bortefansene i ekstase etter pause da han sto bak Glimts første mål for kvelden – med hjelp fra Jagiellonias Adrian Dieguez.

– Dette er en kamp som offensivt har handlet mye om Jens Petter Hauge. Det er fullt, fullt fortjent at Glimt leder, sier VG-kommentator Vegard Aulstad.

Men da Brede Moe pirket inn kveldens andre scoring, så det ut som at det første oppgjøret var så godt som punktert. Så brøt VAR inn.

– Det er billig, altså, sier kommentator for VG og tidligere Glimt-spiller Vegard Leikvoll Moberg om situasjonen under kampen.

Vertenes forsvarer Michal Sacek fikk en dytt i ryggen av gjestenes Sondre Brunstad Fet, og falt i bakken. Det mente VAR-dommer Harm Osmers skulle ses på. Og annullert ble den.

Et skår i gleden ble det da Brede Moe måtte ut med en skade i andre omgang. Ulrik Saltnes ble byttet ut i pause.

– Han har en kjenning oppe i «gluteus maximus»,«gluteus maximus»,Rumpa. som det heter så fint. Vi vet ikke noe mer enn det. Han klarer å løpe, men han hadde ikke mulighet til å være i «full speed», sier Kjetil Knutsen til Avisa Nordland etter kampen.

– Men Brede Moe, det så ikke bra ut..

– Det er vi enige om, svarer Knutsen.

Etter seieren mot det polske laget har Glimt fordelen før det avgjørende møtet på Aspmyra neste uke. Da skal de helgule fra Nord-Norge prøve å sikre sammenlagt-seier for å få spille playoff mot Røde Stjerne for å bli første norske lag i Champions League siden Rosenborg i 2007.

Returoppgjøret mellom Bodø/Glimt og den polske regjerende mesteren ser du tirsdag med VG+ Sport.

Read Entire Article