Bodø/Glimt knuste de latviske seriemesterne RFS i Champions League-kvalik

1 month ago 27



(Bodø/Glimt - RFS 4–0) August Mikkelsen og Ulrik Saltnes skinte da Bodø/Glimt sikret en kjempefordel inn mot returoppgjøret mot RFS.

  • Lisa Amdam Tetlie, VG

    Lisa Amdam Tetlie, VG

Publisert: 23.07.2024 18:52 | Oppdatert: 23.07.2024 19:10

Bodø/Glimt hadde et tydelig favorittstempel før kampen mot de latviske seriemesterne RFS. Og det levde de opp til.

Med August Mikkelsen og Ulrik Saltnes i hovedrollene, sikret de et stort steg fremover i jakten på tredje kvalifiseringsrunde i Champions League-kvalifiseringen.

– Det har vært høy, høy klasse på venstresiden til Glimt i kveld, sier VGs kommentator Vegard Aulstad i studio.

Og rollene der var det Mikkelsen og Håkon Evjen som bekledde. Ulrik Saltnes var også i stor grad involvert i spillet ute på venstresiden.

Høydepunktene fra kampen ser du øverst i saken.

– Veldig, veldig god kamp av Mikkelsen. Hele venstresiden, spesielt han og Saltnes sto frem i dag, sier tidligere Glimt-spiller Vegard Leikvoll Moberg under sendingen.

Mikkelsen var ansvarlig for mange av Glimts angrep, og fikk kronet kvelden med to scoringer. Den første etter bare ett minutt og 15 sekunder. Det andre var en perlescoring etter en corner fra Patrick Berg - med en snau tur innom Saltnes sitt hode på veien.

Saltnes hadde også en kjempekveld foran hjemmepublikummet. Brønnøyværingen endte med fire målpoeng: Tre målgivende og en scoring.

– Det var veldig fint. Jeg liker veldig godt å være involvert på mål og avgjørende situasjoner, og det føler jeg absolutt at jeg fikk vært i dag. Jeg er storfornøyd, sier målpoengkongen i kampen til Avisa Nordland etter kampen.

Oscar Kapskarmo satte Glimts tredje for kvelden, servert av nettopp Saltnes.

Dersom de helgule vinner tredje kvalifiseringsrunde mot Panevėžys eller Jagiellonia, venter playoffen. Det er siste steget før deltakelse i Champions League.

Neste oppgjør spilles i Latvia neste onsdag mot samme lag. Kampen ser du med VG+ Sport.

Read Entire Article