Bjørlo herjet mot gamleklubben – Sæter reddet Rosenborg-poeng

1 month ago 18

(Fredrikstad – Rosenborg 2–2) Morten Bjørlo (28) kom med Rosenborg-stikk etter å ha briljert mot gamle lagkamerater.

1 av 3Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

• Magnus Helle, VG

Magnus Helle, VG

Publisert: 27.07.2024 19:52

Revansjelysten var tydelig fra Fredrikstad-spilleren som forlot Rosenborg før sesongen etter ikke å ha vært ønsket lengre.

– Jeg har gjort sånn med dem på trening et helt år i Rosenborg, så det er godt å få det ut i kamp, sa Bjørlo til TV 2 i pausen om sitt eget forarbeid på 2–1-scoringen.

Både hjemme- og bortefansen slo til med å protestere mot VAR fra start av kampen. Men i motsetning til på Lerkendal på søndag ble ikke kampen avlyst, og det kom hverken tennisballer eller fiskekaker på banen.

På torsdag kom NFFNFFNorges Fotballforbund med en pressemelding der de skrev at VAR vil bli tema på fotballtinget i 2025.

I de ti første minuttene av kampen i Fredrikstad var supporterne stille. De fleste av dem i hvert fall.

For det var mange av bortesupporterne som måtte bite i seg da Jesper Reitan-Sunde satte inn 1–0 etter kun to minutter.

Da ti minutter hadde gått begynte FFK-fansen å rope «Hater» – Kjernen svarte med «VAR, VAR, VAR».

Kun noen minutter senere skjedde det som måtte skje. Tidligere Rosenborg-spiller Morten Bjørlo fikk ballen i feltet og banket ballen i det lengste hjørnet.

Ti minutter før pause viste han seg frem igjen. Bjørlo fikk ballen ute til venstre og utfordret Edvard Tagseth. Fredrikstad-spilleren kom seg nydelig forbi og fra dødlinjen i boksen spilte han ballen ut til Stian Stray Molde, som fikk ballen videre til bakre stolpe der Mai Traore satte inn ledermålet.

– Vi må bli tøffere når vi ikke har ballen. Vi kan ikke stå og se på Bjørlo spille firkanter med seg selv ute på siden, sa Rosenborg-spiss Noah Holm til TV 2 i pausen.

Ti minutter ut i annenomgang ble Bjørlo og Traore byttet ut. Etter det overtok bortelaget initiativet i kampen. Ole Selnæs chippet inn på bakre stolpe der innbytter Ole Sæter styrte ballen i mål med hodet.

Flere mål ble det ikke i kampen. Fredrikstad holder seg på 5. plass. Det ene poenget gjør at Rosenborg tar seg opp på 9. plass på tabellen med 18 poeng. Det er likevel bare ett poeng ned til Sarpsborg 08, som er på nedrykkskvalik.