Bestevennene skrev norsk hockey-historie

2 days ago 9



For første gang ble en nordmann valgt i første runde av NHL-draftet. Så skjedde det igjen.

1 av 4Foto: Steve Marcus / AP / NTB

Publisert: 29.06.2024 03:09 | Oppdatert: 29.06.2024 03:59

I 2002 ble Marius Holtet valgt i den 2.-runden av NHL-draftet av Dallas Stars. Hverken før eller siden hadde en nordmann blitt valgt tidligere i draftet.

Men 22 år senere har barndomskompisene og bestevennene Michael Brandsegg-Nygård (18) og Stian Solberg (18) skrevet norsk hockey-historie:

Først ble Brandsegg-Nygård valgt av Detroit Red Wings som 15.-valg. Med det 23.-valget i første runde ble Stian Solberg valgt av Anaheim Ducks.

Begge to slo gjennom i Vålerenga før de fortsatte karrierene i Sverige.

 Stian Solberg til venstre, Michael Brandsegg-Nygård til høyre, avbildet med Stanley Cup-trofeet i timene før NHL-draftet. Nå er begge draftet i første runde. Foto: Anders Blegeberg, WANG Toppidrett

– Jeg er veldig glad for å være en Red Wing. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg gleder meg til å se dere, sier Brandsegg-Nygård i en hilsen til fansen.

18-åringen imponerte Norges mest profilerte hockey-spiller under VM:

Ni nordmenn har fått kamper i NHL. Mats Zuccarello har soleklart flest med sine 835. 36-åringen har to år igjen av kontrakten med Minnesota Wild.

Espen «Shampoo» Knutsen, Ole Kristian Tollefsen, Andreas Martinsen og Patrick Thoresen fikk alle med seg over 200 kamper i verdens tøffest liga.

I sesongen som nettopp ble avsluttet noterte Emil Lilleberg seg for 35 kamper i Tampa Bay Lightning.

I anledning draftet har Stian Solberg fått seg en spesialsydd dress i Las Vegas.

1 av 3Foto: Anders Blegeberg, WANG Toppidrett

Read Entire Article