Ber PSG bla opp 654 millioner kroner til Mbappé

1 week ago 10



Helt absurde mengder penger står på spill i krangelen mellom Kylian Mbappé og hans tidligere klubb, Paris Saint-Germain.

 Kylian Mbappé gikk fra PSG til Real Madrid denne sommeren. Her under oppvarming med det franske landslaget mandag. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB

Publisert: 12.09.2024 18:05 | Oppdatert: 12.09.2024 18:25

Ifølge den franske sportsavisen L'Équipe må Paris Saint-Germain (PSG) betale 55 millioner euro, som tilsvarer cirka 654 millioner norske kroner, til Mbappé etter at klubben tapte en sak mot sin tidligere stjerne.

Av dette skal 36 millioner euro (428 millioner kroner) være bonuser.

Den franske toppklubben nekter å betale, derfor vil saken trolig havne i retten.

Tvisten skal dreie seg om ubetalt lønn for april, mai og juni 2024 etter at han gikk til den spanske storklubben Real Madrid. En juridisk kommisjon i det franske fotballforbundet (LFP) har bestemt at PSG uten lov har unnlatt å betale Mbappé lønn i denne perioden.

– Det er uten lov at PSG ikke har betalt sin tidligere angriper lønn som fastsatt i kontraktstillegget inngått mellom de to partene 21. mai 2022, skriver LFP i en uttalelse.

 Kylian Mbappé vant den franske cupfinalen med PSG i mai før han takket for seg og gikk til Real Madrid. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB

Ifølge L'Équipe mener PSG at de hadde en muntlig avtale med Mbappé om at han skulle få redusert lønn dersom han forlot klubben uten overgangssum. Mbappé på sin side hevder at PSG ikke har overholdt vilkårene i den muntlige avtalen, og at spilletiden hans ble kraftig redusert etter at han kunngjorde at han ville forlate klubben etter sesongslutt.

Klubben kom med en uttalelse torsdag kveld hvor de skriver at de nekter å betale, melder L’Equipe. Avisen spår en langvarig rettsprosess mellom partene.

– Gitt kommisjonens begrensede juridiske handlingsrom til å ta en fullstendig avgjørelse i denne saken, må saken nå bringes inn for en annen jurisdiksjon, skriver PSG i en pressemelding.

Klubben skriver videre at de ser frem til å presentere alle fakta for retten i tiden som kommer.

Mbappé skal ha nektet å delta i et forsøk på megling mellom partene. Den franske ligaen har bedt PSG om å betale Mbappé innen åtte dager.

Read Entire Article