Bekreftet: Bellingham får bot etter gest

3 days ago 11



5. juli 2024 kl. 12:44

Uefa bekrefter utestengelse av Merih Demiral etter «ulvefeiring»

Merih Demiral straffes med to kampers utestengelse for sin kontroversielle feiring i Tyrkias EM-seier over Østerrike. Han mister kvartfinalen mot Nederland.

Demiral scoret begge Tyrkias mål i 2-1-seieren i åttedelsfinalen og sendte dermed sin nasjon videre. Etter 2-0-scoringen feiret han på omstridt vis med håndbevegelser som angivelig symboliserte to ulver.

Feiringen er ifølge tyske medier et symbol for den nasjonalistiske og høyreekstreme tyrkiske organisasjonen «De grå ulvene».

– Jeg er selvfølgelig veldig glad for å ha scoret to mål. Jeg hadde en spesifikk feiring i tankene, og det er den jeg gjorde. Det har å gjøre med min tyrkiske identitet, for jeg er veldig stolt over å være tyrker, sa Demiral etter kampen, ifølge NRK.

Feiringen utløste mange overskrifter og reaksjoner, og Det europeiske fotballforbundet (Uefa) bestemte seg onsdag for å etterforske Demiral. Han mister også en potensiell semifinale.

Senere samme dag ble det kjent at Tysklands ambassadør i Tyrkia ble kalt inn på teppet av det tyrkiske utenriksdepartementet i Ankara. Det skjer blant annet etter at Tysklands innenriksminister Nancy Faeser reagerte skarpt mot Demirals feiring.

– Symbolene til tyrkiske høyreekstremister har ingenting å gjøre på våre stadioner. Å bruke EM som en plattform for rasisme er fullstendig uakseptabelt, skrev hun på meldingstjenesten X.

Turkey's defender #03 Merih Demiral makes a controversial hand gesture as he celebrates scoring h...

Foto: AFP
Read Entire Article