Artist-veteran synger om «Mitt Oslo»: – Fortettingen i dag er forferdelig. Tenk at kommunen bygget disse ukjente perlene!

1 month ago 35



«Mitt Oslo» – i «Mitt Oslo»! Nå er kunstneren som fremfører sangen av samme navn, nemlig innkalt til intervju. Midt i sitt Oppvekst-Oslo. – Her er det ukjente perler overalt, tilstår Trond Granlund.

 – Er det ikke tankevekkende hvor mye finere, luftigere og lysere man bygget for 100 år siden? spør «Mitt Oslo»-vokalisten. Foto: Charlotte Førde Skomsøy / Aftenposten

Publisert: 24.07.2024 06:00

«På asfalt tung og grå», for å sitere fra sangen: I øsregnet over Torshov passer det ekstra fint at en av Norges mest erfarne sangere bryter ut i... sang. Men «Mitt Oslo» er ikke et solo-prosjekt, presiserer vokalisten:

– Kvartetten jeg er med i nå, heter Best i Motlys. Det er litt av en gjeng! For min del begynte det med at poeten og forfatteren Yngve Kveine ringe, han står bak alle tekstene. Så sendte han meg boken som «Mitt Oslo»-diktet er hentet fra. Den heter «Lyden av asfalt» og er en oppvekstroman fra østkanten. Med én gang kjente jeg meg igjen. Heller ikke var det uinteressant, akkurat, at Bjørn Sundquist ble med i bandet.

Les hele saken med abonnement

Read Entire Article