Argentinsk raseri etter OL-skandalen: – En skam

1 month ago 34



(Argentina – Marokko 1–2) Det tok over fire timer før kampen ble spilt ferdig. Nå raser argentinerne mot OL-arrangøren.

Publisert: 24.07.2024 23:21

Banestorming, flaskekasting og fyrverkeri – det sørget for at åpningskampen mellom Argentina og Marokko tok over fire timer.

Nå tordner den argentinske leiren mot OL-arrangøren.

– Det var pinlig. Vi føler oss brukt. Vi dro tilbake på banen fordi vi fikk beskjed om at festen måtte fortsette. Det er ikke seriøst, det er uprofesjonelt, sier Geronimo Rulli.

Se video av OL-kaoset øverst i saken.

1 av 10Foto: ARNAUD FINISTRE / AFP / NTB

Kaoset oppsto da Argentina utlignet til 2–2 hele 16 minutter på overtid. Flere supportere stormet banen, mens det ble kastet flasker mot Argentinas spillere fra tribunen. Da også fyrverkeri ble skutt mot dem, søkte de dekning i garderoben.

Marokkos egen kaptein Achraf Hakimi går hardt ut mot egne supportere. Onsdag kveld tar han til ordet på sosiale medier der han uttrykker sin frustrasjon over kaoset som oppsto.

– Jeg beklager holdningen til enkelte av supporterne under kampen. De vanærer bildet av våre lojale fans. Slik oppførsel har ingen plass i fotball, skriver PSG-stjernen på X.

 Achraf Hakimi var tydelig oppgitt over egne supportere da enkelte stormet banen etter Argentinas 2–2 scoring, som senere ble annullert. Foto: Thaier Al-Sudani / Reuters

Mange trodde kampen var avblåst etter kaoset, men i realiteten var den avbrutt.

Etter en periode med full forvirring kom beskjeden om at det gjensto noen minutter av kampen. Resten skulle spilles bak lukkede dører.

Det første dommeren gjorde da, var å annullere Argentinas 2–2-scoring. Til slutt endte det dermed med 2–1-seier til Marokko etter en kamp som tok over fire timer å fullføre.

Javier Mascherano

Manager for Argentina U23. Spilte for blant annet Liverpool og Barcelona.

– Det som skjedde på banen var en skandale, sier Argentina-manager Javier Mascherano.

Han er én av flere argentinere som beskriver kampen som «et sirkus».

– Dette er ikke en lokal turnering, dette er OL. Kampen ble stoppet syv ganger. Det har aldri skjedd med meg som spiller at sikkerheten feiler syv ganger i løpet av en kamp på dette nivået. Du må ta grep den andre eller tredje gangen det skjer, mener den tidligere Liverpool-spilleren.

I over en time satt spillerne intetanende i garderoben om hva som kom til å skje. Mascherano sier at deres oppfatning var at kampen var avbrutt på grunn av sikkerheten.

– Jeg vet ikke hva som skjedde. Vi satt i garderoben i én time og 20 minutter, men de fortalte oss aldri hva som kom til å skje. «Vi sjekker, vi sjekker», sa de gang på gang.

Argentina – Marokko ble fullført bak lukkede dører, etter at publikum fikk beskjed om å forlate stadion. Foto: ARNAUD FINISTRE / AFP / NTB

Både Macherano og Argentina-stopper Nicolás Otamendi hevder at heller ikke marokkanerne ønsket å spille videre. Sistnevnte kaller kampen «en farse» – en beskrivelse som også går igjen i de argentinske avisene onsdag kveld.

– Det er en skam, sier en samstemt Mascherano.

Men bråket startet ikke på onsdag for argentinernes del. Ifølge Mascherano var det noen som brøt seg inn i treningsanlegget deres på tirsdag. Thiago Almada skal ha blitt frastjålet én klokke, flere ringer og andre gjenstander, ifølge Argentina-sjefen.

– De ber oss alltid om identifisere oss, men likevel skjer ting som dette. Vi fikk kastet fyrverkeri etter oss. De fortalte oss at kampen var ferdig. Selv Marokko ønsket ikke å spille videre.

  • Alt av OL i Frankrike ser du på Max.
 Argentina-spiller Thiago Almada skal ha blitt frastjålet flere gjenstander på tirsdag. Foto: ARNAUD FINISTRE / AFP / NTB

Argentinas landslag har vært i hardt vær den siste tiden.

Det har bakgrunn i en video fra Copa America-feiringen der de sang en rasistisk sang om Frankrikes landslag.

Se videoen under:

Read Entire Article