Kvinnen, som er politiker i Arbeiderpartiet, tok direkte kontakt med partisekretær Stenseng om morgenen mandag 3. februar.
Der kom hun med klare advarsler om hvilken risiko hun mente partiet løp ved å utnevne Sandvik til statsråd.
«Ikke utnevn Tore O, han har så mange svin på skogen» skrev varsleren.
TV 2 kjenner kvinnens identitet.
«Altså svin på skogen som ikke tåler dagens lys?» svarte partisekretær Stenseng.

Deretter delte kvinnen påstander om at Sandvik utsatte henne for et alvorlig lovbrudd.
Bekrefter anklage
Påstanden om alvorlig lovbrudd stammer fra en reise til Estland i 2010, der kvinnen skal ha deltatt sammen med Sandvik. Kvinnen mener hun ble utsatt for et alvorlig lovbrudd under denne reisen.
TV 2 har vært i kontakt med to andre kvinner, som bekrefter at varsleren etter reisen i 2010 fortalte dem om hendelsen og beskrev det som et alvorlig lovbrudd. Den ene kvinnen er en partikollega i Ap, den andre en norsk næringslivsleder.
Nestleder i Trondheim Ap, Trond Giske, og tidligere ordfører i Trondheim, Rita Ottervik, skal ha vært med på den samme turen, ifølge varsleren. Giske har ikke besvart TV 2s henvendelser, mens Ottervik ikke vil svare på spørsmål fra TV 2.
«Jeg har ingen kommentar til dette», skriver Tore O. Sandvik i en tekstmelding til TV 2.
Dagens Næringsliv omtalte saken først i en artikkel fra tirsdag.

«Jeg er så lei meg nå»
Men tirsdag 4. februar utnevnte Kongen i statsråd likevel Tore O. Sandvik til forsvarsminister i statsminister Jonas Gahr Støres rene Ap-regjering.
Mens de nyslåtte statsrådene kledde på seg yttertøyet for å gå ut på Slottsplassen og ta imot hyllesten fra partivenner tikket en ny melding inn fra varsleren til Stenseng, som nå var blitt utnevnt til kommunalminister.
«Du hørte ikke på meg (..). Jeg er så lei meg nå» skrev kvinnen, før hun understreket at henvendelsen hennes var et formelt varsel.
Foran Slottet valgte Stenseng å stille seg opp side om side ved Sandvik, før de begge mottok gratulasjoner og blomster.
Noen uker etter utnevnelsen opplevde kvinnen fortsatt ikke at varselet hennes var blitt håndtert etter partiets retningslinjer.
Partiet kan ikke håndtere
Kvinnen mottok i mellomtiden en tekstmelding fra fungerende partisekretær Mari Aaby West med beskjed om at partiet ikke kunne håndtere saken.
«Du har kontaktet partiledelsen om anklager som omhandler eventuelle straffbare forhold kan ikke partiet håndtere. Som tidligere formidlet, oppfordrer vi til å politianmelde, ref våre retningslinjer om trakassering paragraf 1» skrev West.

Varslet statsministeren
Hun valgte da å henvende seg direkte til statsministeren.
«Jeg er så glad for oppturen vi har nå og det flotte laget du har samlet <3» skriver kvinnen, før hun unnskyldte at hun måtte informere Støre om at hun mente seg utsatt for alvorlig lovbrudd fra Sandvik.
«Jeg har blitt utsatt for han,» skriver varsleren i henvendelsen til Støre.
Jonas Gahr Støre vil ikke svare på noen spørsmål om hvordan han har håndtert anklagene mot sin egen statsråd.
– Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte at det er slike ting som du nå refererer til. Når det gjelder hvordan partiet håndterer slike saker generelt, så har vi et regelverk som er gjennomgått og oppdatert de siste årene, av årsaker som du kjenner. Også er det konfidensialitet rundt den type spørsmål. Det respekterer jeg, sier han.
Støre understreker imidlertid at han tror på varslere.
– Generelt mener jeg alltid at man skal legge stor vekt på varslernes situasjon når det har oppstått. Jeg har vært i noen sånne situasjoner, og det har jeg vist da, sier Støre.
Støre: Har tillit til Sandvik
Samtidig sier Støre at han fortsatt har tillit til Sandvik som statsråd.
– Det har jeg. Hvis du er statsråd i min regjering, så har du tillit, sier han.
TV 2 har kontaktet Kjersti Stenseng om saken for å stille henne spørsmål om hvordan hun håndterte varselet.
«Jeg ber deg ta kontakt med partikontoret med denne henvendelsen» skriver Kjersti Stenseng i en tekstmelding til TV 2.
Taust partikontor
Men partikontoret vil ikke svare på spørsmål om de har sviktet i mottaket og oppfølging av varslet og varsler.
– På generelt grunnlag kan jeg si at varsler og informasjon om trakassering som kommer til partikontoret håndteres i tråd med partiets retningslinjer. Jeg viser i denne forbindelse til grunnprinsippene for behandling av varsler fra partiets retningslinjer, og det innebærer at partikontoret verken kan bekrefte eller avkrefte å ha mottatt et varsel, skriver assisterende partisekretær Mari Aaby West i en melding til TV 2.
Tore Onshuus Sandvik har vært politiker i over 30 år. Han er medlem av sentralstyret i Arbeiderpartiet. I 1990 ble han valgt leder av AUF i Sør-Trøndelag.
I 1999 ble han innvalgt på fylkestinget i Sør-Trøndelag og fra 2003 ble han valgt til fylkesordfører. Etter sammenslåingen av Nord- og Sør-Trøndelag ble han det sammenslåtte Trøndelags første fylkesordfører frem til han ikke tok gjenvalg i 2023.
Deretter ble han statssekretær for for næringsminister Jan Christian Vestre og vikarierende klima- og miljøminister for Andreas Bjelland Eriksen før han 4. februar altså ble utnevnt til forsvarsminister.