Aktor ber om forvaring for sverddrap i Trondheim

2 weeks ago 11



 Joakim Halvorsen / NTBPolitiet sperret av utenfor åstedet etter meldingen om drapet i april i fjor. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Aktor vil legge ned påstand om forvaring for mannen som er tiltalt for å ha drept en kvinne med sverd i Trondheim.

fredag 13. september kl. 12:27

17. april i fjor rykket politiet ut til en kommunal leilighet på Byåsen i Trondheim. Inne i leiligheten ble 45 år gamle Elisabeth Karete Bjørkavåg Ravnå funnet drept. Han som bodde i leiligheten, en 24 år gammel mann, ble pågrepet på stedet.

I leiligheten fant politiet et sverd som viste seg å være drapsvåpenet. Ifølge tiltalen ble Bjørkavåg Ravnå stukket fire ganger med sverdet, og døde etter kort tid av skadene.

Tirsdag startet rettssaken. Aktor vil legge ned påstand om forvaring for tiltalte.

– Vår konklusjon er at han var tilregnelig på handlingstidspunktet, sa aktor Per Morten Schjetne i sin avsluttende prosedyre og sa at han vil legge ned en påstand om forvaring, ifølge Adresseavisen.

Bilde av Per Morten SchjetnePer Morten Schjetne

Statsadvokat

Den 24 år gamle mannen som er tiltalt, har erkjent straffskyld for å ha drept en 45 år gammel kvinne med sverd i april i fjor. Ifølge de rettspsykiatrisk sakkyndige har mannen flere diagnoser.

Likevel mener Schjetne at mannen bør dømmes som tilregnelig. Det er mannens forsvarer uenig i.

– Jeg mener at loven skal tolkes slik at personer med IQ over 60 med dårlig fungering, også kan anses som høygradig psykisk utviklingshemmede.

Den tiltalte og den drepte var naboer i kommunale boliger i Gamle Oslovei i Trondheim. Drapet skjedde i leiligheten til den tiltalte med flere sverdstikk.

Aktor avsluttet sin sluttprosedyre med å legge ned en påstand om forvaring i ni år med en minstestraff på seks år. Subsidiært la han ned en påstand om dom på tvungen omsorg dersom retten skulle komme fram til at tiltalte var utilregnelig.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article