Aida Husic Dahlen (33) tapte finalen i Paralympics i tre strake sett.

Det ble både sølv og bronse på Aida Husic Dahlen i Paralympics. Foto: Maria Abranches / Reuters / NTB

Hun møtte Huang Wenjuan, som tok sølv i Paralympics for tre år siden. Støttet av krykke på venstre side imponerte kineseren fra start i bordtennisfinalen i Paris.

– Det er tungt å tape en finale, sier trener Marcus Sjöberg til NRK.

– Hun er skuffet, legger han til.

Landslagstrener Jan Bergersen mener at Dahlen hadde det «jævlig» etter tapet.

Da hun lå under 4–2 i det andre settet tok Dahlen time out med trener Sjöberg.

På stillingen 7–6 var hun for første gang i ledelsen i finalen. Den norske jentene misbrukte en settball, men tapte til slutt det dramatiske andresettet 13–11.

I siste sett tapte Aida Husic Dalen tapte 11–6 etter å ha fått en katastrofestart på settet.

– Nærmest en prikkfri kamp fra Huang, mener NRK-ekspert Raymond Gonzales.

Huang Wenjuan fra Kina. Foto: Maria Abranches / Reuters / NTB

Foreldrene er på plass i Paris. Men moren Anne Tove Fennefoss turte ikke å være inne i arenaen fra i finalen.

– Det er så spennende at det nesten umulig å klare, sa mamma til NRK før finalen. Hun mener gull ville vært bonus lørdag.

Tirsdag vant Tommy Urhaug Norges eneste gull i årets Paralympics. 44-åringen vant sitt andre PL-gull etter en dramatisk finale. Aida Husic Dahlen tok Norges syvende medalje i mesterskapet. Bordtennisspillerne har tatt nesten halvparten.

Dahlen vant i tre strake sett i semifinalen mot Florencia Perez fra Chile fredag.

– Det var utrolig deilig. Fy fader. Dette var over all forventning. Jeg var veldig bestemt på at jeg skulle bruke skruen for alt det er verdt. Jeg er veldig, veldig happy. Nå har jeg endelig klart å ta en finaleplass, sa Dahlen til NRK.

Aida Husic Dahlen i semifinalen fredag. Foto: Aidan Conrad / AP / NTB

Dahlen er med i sitt fjerde Paralympics og tok bronse individuelt i Japan for tre år siden. Bronse ble det også sammen med Merethe Tveiten i double tidligere i årets Paralympics.

Hun deltok i sin første internasjonale turnering i 2008 og har hatt en omfattende karriere med til sammen internasjonale medaljer. Hun har to tapte VM-finaler og har vunnet hele fem EM-gull de siste ni årene.

Aida Husic Dahlen ble født i Sarajevo i Bosnia i 1990. Som syvåring ble hun hun adoptert til Norge.

Hennes handikap er at hun er uten venstre underarm og venstre fot.