Agenten med minneord: Erling Braut Haalands nære venn Ivar Eggja er død

1 week ago 9



Erling Braut Haalands (24) agent Rafaela Pimenta hedrer fotballstjernens nære venn og støttespiller Ivar Eggja, som døde onsdag. Han ble 59 år.

 Erling Braut Haaland under nasjonalsangen på Ullevaal foran landskampen mot Østerrike mandag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Publisert: 11.09.2024 22:24

Eggja var veldig tett på Erling Braut Haaland i mange år. En av hans oppgaver var å gjøre livet til Haaland så enkelt som mulig, så scoringsmaskinen fra Jæren kunne ha fullt fokus på fotball.

Ivar Eggja ble født i januar 1965. Han var en del av Team Haaland.

 Ivar Eggja ved siden av Erling Braut Haaland da han ble presentert som Manchester City-spiller. Pappa Alfie (t.h.) og agent Rafaela Pimenta var selvsagt også med. Foto: Manchester City

Haalands agent Rafaela Pimenta hedret og minnet Eggja i sosiale medier i 21-tiden onsdag.

«Helt fra jeg møtte deg forsto jeg at din styrke var å lyse opp ethvert rom. Lite visste jeg at det faktisk var en superkraft, og du skulle gå gjennom så mye, så plutselig og så raskt, på en måte er dét det største eksempelet på styrke, verdighet, toleranse og optimisme som familie og venner noen gang kan drømme om», skriver Pimenta.

Hun avslutter med at de ses igjen.

«Det var en ære å være med på en liten del av din reise», skriver Pimenta.

Eggja var med til England da Haaland ble presentert som Manchester City-spiller sommeren 2022. Eggja var så sentral i Erling Braut Haalands liv at han sto mellom fotballstjernen og pappa Alfie på bildet som fotballklubben sendte ut etter signeringen. Familievennen Eggja ble kalt «Mr. Fixer» av Team Haaland i dokumentaren som kom på Viaplay høsten 2022.

Onsdag kveld delte datteren til Eggja en hilsen til faren på Facebook. Hun skriver at livets superhelt er borte og at han betydde mye for mange, men alt for dem.

 Ivar Eggja (t.v.) ved siden av Erling Braut Haaland på FWA footballer of the year i mai 2 i fjor. Pappa Alfie, Egil Østenstad (t.h.) som er finansdirektør i Team Haaland og agent Rafaela Pimenta. Foto: John Walton / Pa Photos / NTB

Eggja fulgte Haaland til Tyskland og Borussia Dortmund. Han fikset bankonto, bilforsikring og en leilighet som han møblerte mens Haaland var på treningsleir, fortalte Haaland på Viaplay-dokumentaren.

Familien Haaland var i mange år bosatt på Bryne, hvor også Eggja bodde. Familievennen var også med på bilder etter Champions League- og Premier League-triumfen til City i 2023.

 Erling Braut Haaland kom til City i 2022, og vant Premier League med sin nye klubb påfølgende vår. Ivar Eggja (t.h.) var med, sammen med kjæresten Isabel Haugseng Johansen og store deler av Haaland-familien.  Foto: CARL RECINE / Reuters

Haaland scoret Norges andre og avgjørende mål i Nations League-kampen mot Østerrike på Ullevaal mandag. Norge vant 2–1.

Dette er andre gang på kort tid at Haaland mister en støttespiller han har hatt tett på seg i sin utrolige karriere. I april 2022 døde fotballagent Mino Raiola. Han ble bare 54 år. Den gang var både Haaland og den svenske superstjernen Zlatan Ibrahimovic i bisettelsen i Monaco og tok farvel.

Read Entire Article