Abortavstemning kommer på valgseddelen i Missouri

2 weeks ago 12



 Ed Zurga / AP / NTBSKRIVER UNDER: På opprop om å fjerne delstaten Missouris svært strenge abortregler. Foto: Ed Zurga / AP / NTB

Missouris øverste domstol har bestemt at en folkeavstemning om abort skal på høstens valgseddel, selv om Republikanerne er imot. Det er bra for Demokratene.

onsdag 11. september kl. 00:54

Forslaget om rett til abort inntil fosteret er levedyktig, kommer på valgseddelen etter at det ble samlet inn 250.000 underskrifter og delstatens administrasjon verifiserte underskriftene.

Kjennelsen i delstatens høyesterett kom etter at en lavere domstol stanset forslaget etter krav fra abortmotstandere som mente at forslaget ikke forklarte godt nok hva konsekvensene av forslaget ville være.

Missourians for Constitutional Freedom, som sto bak forslaget, anket kjennelsen og fikk tirsdag medhold i delstatens øverste domstol.

 Robert Cohen / AP / NTBAdvokat, Chuck Hatfield, argumenterer for delstatens Høyesterett at valget om å overkjøre abortforbudet bør inn på valgseddelen. Foto: Robert Cohen / AP / NTB

I Missouri er abort nå helt forbudt med unntak for medisinske kriser, men i en meningsmåling for en måned siden sa 52 prosent at de er tilhengere av abort inntil rundt uke 24.

I ni delstater, inkludert flere vippestater, blir det folkeavstemninger om abort på valgseddelen i november. Det er en fordel for Demokratene og Kamala Harris fordi det trekker flere kvinner til urnene, og de stemmer i større grad på demokrater.

Publisert: 11.09.24 kl. 00:54

Relaterte emner

Read Entire Article