19-åring fortsatt savnet – trapper opp søket kraftig

2 days ago 8



Britiske Jay Slater er fremdeles ikke funnet, og lørdag blir det satt i gang et nytt massivt søk. Samtidig har en av 19-åringens venner kommet med ny informasjon i saken.

Publisert 29.06.2024 03:55

Det foregår fortsatt en stor leteaksjon etter savnede Jay Slater (19) i fjellandsbyen Masca på Tenerife. Lørdag trappes søket opp.  

– Etter forsvinningen av den unge britiske mannen den 17. juni, er sivilgarden forberedt på å gjennomføre et nytt massivt søk, sier politisjef Angel Sanz Coronado i en uttalelse, ifølge BBC

De oppfordrer spesielt at personer med god kjennskap til ulendt og bratt terreng bidrar i det nye søket lørdag morgen klokken 09 lokal tid.  

 Borja Suarez / Reuters / NTB
BRATT OG FARLIG: Det letes etter Jay Slater i fjellandsbyen Masca. Her fra området Los Carrizales. Foto: Borja Suarez / Reuters / NTB

Letemannskaper har forsøkt å finkjemme Masca-området på Tenerife i over en uke. Etter 12 dager er det ikke funnet ett eneste spor etter 19-åringen. 

På ferie med venner

19-åringen ferierte på den spanske ferieøyen Tenerife da han ble meldt savnet 17. juni. 

Like før han ble savnet var han på en musikkfestival sammen med vennene han reiste med. 

 Borja Suarez / Reuters / NTB
LETER: Mannskap fra sivilgarden på Tenerife leter etter Jay Slater. Her under et søk langs veien i Masca-revinen den 27. juni. Foto: Borja Suarez / Reuters / NTB

Etter festivalen ble 19-åringen med hjem til to menn han hadde møtt samme kveld. 

Da han senere skulle dra hjem til feriestedet Los Cristianos hvor han bodde sammen med vennegjengen, valgte 19-åringen å gå til fots - en tur som trolig ville tatt rundt elleve timer. 

Dagen etter ble 19-åringen meldt savnet. Siden har det pågått en stor leteaksjon i fjellandsbyen Masca for å finne ham. 

Forlot trolig veien 

Jay Slater snakket med flere venner over telefon mens han gikk hjemover til fots. Én av dem er kameraten Brad Hargreaves. 

I et intervju med kanalen ITV fredag morgen, forteller han at 19-åringen ikke gikk langs noen sti eller hovedvei i de siste minuttene de snakket sammen. 

 Borja Suarez / Reuters / NTB
LETER MED HUND: Mannskap fra sivilgarden bruker blant annet hund for å søke etter savnede Jay Slater. Her i Masca-området den 25. juni. Foto: Borja Suarez / Reuters / NTB

Under samtalen skal 19-åringen nemlig ha beveget seg vekk fra veien han gikk ved, og bortover mot mer ulendt terreng. 

– Jeg vet at han gikk vekk fra veien, jeg kunne høre at han gikk på grus og steiner, sier vennen. 

Kameraten forteller at de snakket sammen over video, og at han kunne se Slater skli mens han gikk over enkelte steiner. 

– Han gikk nedover en skråning og hadde et lite fall, men ikke et stort et. 

Slater og kameraten skal først ha ledd av situasjonen da de snakket sammen. Det var først da han forstod hvor langt unna Slater befant seg at han ble bekymret.

– Han sa det ville ta 15 minutter å kjøre, men 14 timer å gå. Jeg forstod ikke om det var sant eller ikke, men jeg ba ham om å ta en taxi hvis det faktisk var så kort, fortsetter kameraten i intervjuet. 

Etter dette hørte han aldri noe fra 19-åringen igjen. 

Slik leter politiet 

Politi og letemannskaper har brukt over en uke på å finkjemme området hvor Jay Slater trolig har beveget seg den 17. juni. 

Masca er en fjellandsby i nasjonalparken Rural de Teno på Tenerife. Det er mye ulendt terreng, bratte fjell og skråninger i området. 

Politiet har blant annet tatt i bruk droner, hunder og helikoptre for å  forsøke å finne den savnede 19-åringen. Det er ikke funnet noen fysiske spor av savnede Jay Slater. 

 James Manning / NTB
STOR LETEAKSJON: En gruppe med redningsarbeidere søker i området rundt Masca. Bildet er tatt 21. juni. Foto: James Manning / NTB

Siste livstegn fra Slater er en telefonsamtale med venninnen Lucy Law klokken 08. 15 den 17. juni. Han fortalte at han hadde gått seg vill, var tørst og at han nesten var tom for strøm på telefonen.

Det er et enormt engasjement rundt forsvinningssaken, og det er samlet inn over 300.000 kroner for å finansiere videre søk etter tenåringen, ifølge «Jay Slater missing»-siden på Facebook.

På internett florerer teorier, spekulasjoner og også en del falske rykter. 

19-åringens arbeidsgiver hjemme i Storbritannia har gått ut og avvist påstander om at han var upålitelig. 

Både venner, familie og arbeidsgiver sier det er helt mot hans karakter å forsvinne uten å gi lyd fra seg. 

Read Entire Article