13-åringer trenger hjelp, ikke straff

3 weeks ago 18



Vi samler opp avisens kortinnlegg i spalten «Kort sagt». Her er dagens innlegg. Foto: Ketil Blom Haugstulen / Ellen Eriksen

Publisert: 23.05.2024 01:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Utviklingen vi har sett i Oslo, gir grunn til bekymring, men løsningen kan ikke være å straffe 13-åringer.

Vi er nødt til å tenke nytt, både når det gjelder å spenne bein under gjengene og forebyggende arbeid.

Politiet sier at en av de største utfordringene de møter på, er manglende tillit til dem. Derfor bygger de tillit ved å være tilstedeværende, åpne og kjent i nærmiljøet.

Vi er nødt til å støtte prosjekter som engasjerer lokalmiljøet i bekjempelsen av utenforskap, og som har tillit hos ungdommene vi ønsker å beskytte fra kriminelle miljøer.

Senker vi den kriminelle lavalderen, kommer gjengene bare til å rekruttere yngre. Vi skal selvfølgelig følge opp barn som begår alvorlig kriminalitet, men straff vil bare skyve dem lenger inn i kriminelle miljøer. Vår jobb er å dra dem inn i fellesskapet igjen.

Å straffe 13-åringer er ikke løsningen. Vi må slå hardt ned på de kriminelle gjengene, samtidig som vi luker bort roten til kriminalitet, utenforskap.
Eduardo Mezzanotti-Camerini

Arbeidsutvalgsmedlem, AUF, Oslo

Read Entire Article