Italia snudde til seier etter EM-historiens raskeste kalddusj

5 days ago 8

(Italia - Albania 2–1) 23 sekunder tok det før Albania sjokkerte alle - men så våknet de regjerende mesterne.

1 av 3Foto: Bernadett Szabo / Reuters / NTB

Publisert: 15.06.2024 22:55

Albania-fansen i Dortmund kunne knapt tro sine egne øyne:

Et innkast fra Federico Dimarco havnet rett i beina til Nedim Bajrami. Sassuolo-spilleren la ballen til rette på ett touch før han dundret den forbi Gianluigi Donnarumma og kunne høre nettet synge.

Tidenes raskeste EM-mål etter kun 23 sekunder spilt.

Den forrige rekorden? Dmitriy Kirichenko for Russland mot Hellas etter 65 sekunder i den siste gruppespillskampen i 2004. En turnering Hellas vant...

Kampen var såvidt i gang da Nedim Bajrami sendte Albania-fansen til himmels. Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP / NTB

Men Italia fikk ristet av seg kalddusjen og ble fort varme igjen:

• 10. minutt: Lorenzo Pellegrini tok en kort corner før han løftet ballen perfekt på bakre stolpe til Alessandro Bastoni. Inter-stopperen stanget kontant inn 1–1
  • 16. minutt: Et massivt Italia-press utenfor boksen til Albania endte med at ballen spratt perfekt til Nicolo Barella. 27-åringen banket ballen perfekt ned i det venstre hjørnet til 2–1.

Og da var mye gjort for Italia.

Fikk du med deg denne? Danmarks Christian Eriksen måtte le av VGs spørsmål:

Albania fikk knapt låne ballen resten av oppgjøret og Italia kunne fort hatt langt flere mål.

Likevel ble det spenning på tampen da Rey Manaj fikk enorm mulighet like før klokken bikket 90 minutter, men alene med keeper Gianluigi Donnarumma fikk ikke 27-åringen ballen i mål.

Dermed kunne mesterne fra 1968 og 2021 puste lettet ut over tre poeng mot laget som er nummer 66 på Fifa-rankingen.

Seieren gjør at Italia tar annenplassen i gruppe B etter første runde. Spania topper etter 3–0-seier mot Kroatia. De to møtes i andre runde torsdag 20. juni. I 2021 vant Italia semifinalen mot nettopp Spania etter straffesparkkonkurranse.

Tirsdag kan eviggunge Cristiano Ronaldo spille sitt sjette EM om han får spilletid i Portugals EM-åpning mot Tsjekkia: