Utdatert borgerlig tunnelsyn på Røa

6 days ago 10



Røatunnelen vil pumpe mer trafikk inn mot indre by, skriver Sirin Stav (MDG). Foto: Tomm W. Christiansen

Publisert: 15.06.2024 22:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Nok en gang tvinger Høyre og Venstre igjennom et ulønnsomt og miljøfiendtlig veiprosjekt til flere milliarder kroner i bompengeavtalen. Røatunnelen vil gi mer trafikk, utslipp og smadre natur, hus og hjem. På den andre siden av fylkesgrensen vil de fortsette utbyggingen av det spinnville monsterprosjektet E18 til minst 60 milliarder kroner. Begge deler vil skape langt større problemer enn de løser.

Røatunnelen blir en snarvei for pendlere fra Bærum. Det vil øke trafikken i områdene rundt og pumpe mer trafikk inn mot indre by. De som får trafikken rett i fleisen, er barna på Huseby skole, Slemdal og Smestad. Skoleveier blir utrygge, og truede arter i Mærradalen rasert for å oppfylle en utdatert veidrøm.

MDG vil i stedet bruke pengene på tryggere kryss, skoleveier og bedre og billigere kollektiv. Folk på Røa og i resten av byen fortjener kunnskapsbaserte løsninger som er bra for klimaet, barna og bymiljøet, og som er realiserbare nå – ikke om 10–20 år.

Sirin Stav

Gruppeleder for MDG, Oslo bystyre

Read Entire Article