Walz til angrep på Vance etter skoleskyting

2 weeks ago 13



 Jose Luis Magana / AP / NTBSTIKK: Tim Walz, for tiden guvernør i Minnesota, gikk til angrep på den andre visepresidentkandiaten på en middag med organisasjonen Human Rights Campaign i Washington D.C. denne helgen. Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB

Etter den siste av mange skoleskytinger i USA, uttalte Trumps visepresidentkandidat at han ikke likte at skoleskytinger «var en del av livets realiteter».

søndag 8. september kl. 18:55

Kortversjonen

  • Trumps visepresidentkandidat uttrykte sorg over at skoleskytinger er «en del av livets realiteter» på et arrangement i Arizona.
  • Demokrater kritiserte uttalelsen.
  • Kamala Harris' ledelse over Trump minsker, med begge nesten likt på meningsmålingene.

Uttalelsen falt på et valgkamparrangement i Arizona.

– Jeg liker ikke å innrømme dette. Jeg liker ikke at dette er en del av livets realiteter. Men hvis du er en galning og vil ha overskrifter, vet du at skolene våre er myke mål og vi må styrke sikkerheten på skolene våre, sa Vance, som selv er trebarnsfar.

Bakteppet var at to lærere og to 14-åringer ble drept under en skoleskyting ved Apalachee videregående skole i Winder i Georgia forrige uke. Ni andre ble skadet.

Demokratene har hoppet på uttalelsen og kritisert Vance for å ha resignert.

– Det er en del av livets realiteter at noen er homofile. Men vet du hva som ikke er en del av livets realiteter? At våre barn trenger å bli skutt til døde på skolen, svarte Tim Walz, demokratenes visepresidentkandidat, på en valgkampmiddag hos en organisasjon som kjemper for skeives rettigheter.

 Mike Stewart / AP / NTBMINNESMERKE: Sørgende har lagt ned blomster ved skolen der USAs siste skoleskyting fant sted forrige uke. Foto: Mike Stewart / AP / NTB

Våpen inn i valgkampen

Republikanere har argumentert for at Vance sine uttalelser ble tatt ut av kontekst. Uttalelsen var del av en argumentasjon for at strengere våpenlover ikke vil løse problemet.

14-åringen som skjøt medelever og lærere i Georgia forrige uke, brukte en AR-15, et semiautomatisk våpen som demokratene gjentatte ganger har ønsket å forby.

Semi-automatiske rifler er brukt i noen av de dødeligste masseskytingene i amerikansk historie, deriblant på barneskolen Sandy Hook i 2012.

Republikanerne, som Vance, mener på sin side i hovedsak at det er mer sikkerhet på skolene som er det viktigste tiltaket mot skoleskytinger – ikke strengere våpenlover.

Våpendebatt har til nå ikke vært en stor del av valgkampen mellom Donald Trump og Kamala Harris, da temaer som økonomi og abort har vært i forsetet.

 JUSTIN SULLIVAN / AFP / NTBTRUMPS MANN: J.D. Vance er visepresidentkandidaten til Donald J. Trump. Foto: JUSTIN SULLIVAN / AFP / NTB

Dårligere meningsmåling for Harris

I en dagsfersk meningsmåling fra New York Times/Siena kan det se ut som om Kamala Harris har mistet noe av momentumet hun har hatt siden Joe Biden trakk seg som presidentkandidat i juli.

Blant velgere på nasjonalt nivå har Trump nå 48 prosent mot 47 prosent som ville stemt på Harris, om valget fant sted i dag.

Det er som kjent likevel slik at den neste presidenten vil avgjøres av hvem av de to som vinner de avgjørende vippestatene og der er det nå svært, svært jevnt.

Med kun åtte uker igjen til valget, viser siste måling fra New York Times/Siena at Harris har et lite overtak i Wisconsin, Michigan, Pennsylvania, Nevada og Georgia, mens Trump har det i Nord-Carolina og Arizona.

Et annet funn i meningsmålingen er at 30 prosent av velgerne sier de trenger å vite mer om Kamala Harris.

Natt til onsdag norsk tid møtes de to presidentkandidatene til første direktesendte TV-debatt.

Read Entire Article