Voldsom nedtur for Sagosen og Norge: Feid ut av OL

1 month ago 42

(Norge – Slovenia 28–33) Sander Sagosen har bommet på 25 av 40 skudd i OL. Norge er utslått etter et klokkeklart tap.

UTVIST: Sander Sagosen fikk sin første utvisning etter bare to minutter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Norges mest profilerte spiller det siste tiåret har ikke klart å prestere på samme nivå for landslaget etter at han vendte hjem til Kolstad i fjor.

Vinterens EM var Sagosens dårligste mesterskap for Norge.

Det har heller ikke stemt i OL. Tre mål på åtte skudd mot Slovenia er omtrent den samme uttellingen som tidligere i Frankrike.

– Jeg syns synd på guttene. De vil så utrolig mye, men fikk det ikke helt til. Slovenia var bedre enn oss, sier landslagstrener Jonas Wille til Max.

I kvartfinalen mot Slovenia ble den norske profilen utvist for trøyeholding etter to minutter og 27 sekunder. Sagosen var med i det norske spillet, og leverte fem målgivende før pause.

Ofte til treffsikre Alexander Blonz på venstrekanten. Han scoret syv mål i kampen og ble fulgt opp av høyrekantens Kristian Bjørnsen fire mål.

Men Sagosen, den tidligere goalgetteren, bommet på alle fire skudd mot Slovenias målvakt Klemen Ferlin før pause. Ferlin reddet åtte norske skudd før pause.

BAKLENGSMÅL: Kristian Sæverås og keeperkollega Torbjørn Bergerud traff dårlig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Den norske keeperduoen Torbjørn Bergerud og Kristian Sæverås reddet tre skudd til sammen.

Slovenia-stjernene Blaz Janc (Barcelona) og Aleks Vlah (Aalborg) traff helt annerledes enn Sagosen. Ballen blåste inn forbi Norges som hadde en redningsprosent på 16.

– Vi taper målvaktskampen så det synger, mente Max-ekspert Ole Gustav Gjekstad.

Norge lå under 16–12 til pause. Det så alt annet enn bra ut.

IKKE NOK: Aleksander Blonz og Kristian Bjørnsen traff for Norge. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Vlah startet 2. omgang med å dundre inn slovensk femmålsledelse. Før Sagosen scoret sitt første mål på sitt femte skudd. Andre omgang ble litt bedre for både Sagosen og Norge.

Men det var ingen god rytme. Playmaker Tobias Grøndahl gjorde sin femte feil i begynnelsen av 2. omgang.

Slike tall gir sjelden seier i internasjonale kamper.

Torbjørn Bergerud løftet seg stort. Keeperen kom opp med noen gode redninger. Mens Gabriel Setterblom satte tre raske scoringer fremover.

Dean Bombac fikk rødt kort etter å ha satt en straffe i fjeset på Bergerud.

Jonas Wille satte inn 7 angrepsspillere mot Slovenias seks forsvarspillere. Men det var for sent. Alt for sent.

Slovenia holdt full kontroll på avansementet.

Semifinalene fredag spilles uten Norge: Danmark-Slovenia og Spania-Tyskland skal gjøre opp om medaljene.