Vil spare 40 kroner - risikerer bot på 900 kroner

1 month ago 17



Politiet har flere ganger denne helgen rykket ut til rasteplassen på E16 mot Gardermoen for å få folk til å slutte å parkere på motorveien. Flere førere kan vente seg et gebyr i posten.

Få biler sto igjen på rasteplassen da Aftenposten var der fredag ettermiddag, men det er fremdeles en del som parkerer der. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Publisert: 28.07.2024 07:59

Like etter midnatt natt til søndag rykket politiet nok en gang ut til rasteplassen. Der er det et gjentagende problem at folk parkerer på motorveien før de skal hente folk på flyplassen.

– Noen hadde til og med slått av lysene på bilen og sto mørklagt langs veien. Man utsetter ikke bare seg selv, men også andre for fare når man står langs veien på denne måten, skriver operasjonsleder Andreas Paulsen i Øst politidistrikt på X.

Et par timer senere sto 14 biler på veiskulderen. Samtlige ble fotografert av patruljen, og førerne vil få et gebyr i etterkant.

Problemet er ikke på noen måte nytt. Fredag ble rasteplassen sperret av etter at flere biler parkerte langs motorveien fordi det ikke er plass på rasteplassen.

Fartsgrensen på stedet er 100 kilometer i timen. Til NRK sier operasjonsleder Tom Sandberg at det er fare for at det kan komme andre biler i høy hastighet som kan smelle inn i disse bilene, noe som kan få store konsekvenser.

Også lørdag ble flere biler fotografert parkert langs motorveien. Tidligere har politiet minnet om at korttidsparkeringen på Oslo lufthavn Gardermoen koster 40 kroner pr. 20. minutt.

– Det er ikke penger å spare når vi må skrive gebyrer på 900 kroner, sier Sandberg.

Read Entire Article