Viaplay har kjøpt rettighetene til Saudi Pro League

5 hours ago 3



Fra og med i dag kan Viaplay-kunder se Cristiano Ronaldo og andre stjerner i aksjon direkte fra Saudi-Arabia. Selskapet forstår at det kan skape reaksjoner.

 Allerede i kveld kan Viaplay-kunder se Cristiano Ronaldos Al-Nassr mot Al Ettifaq på strømmetjenesten. Foto: Stringer / Reuters / NTB
  • Sindre Espe, VG

    Sindre Espe, VG

Publisert: 20.09.2024 15:44

Fredag ble det kjent at Viaplay har kjøpt rettighetene til den saudiarabiske ligaen ut denne sesongen.

Sportssjef Kristian Oma i Viaplay bekrefter overfor VG at norske kunder dermed kan følge Saudi Pro League ut fra og med nå og frem til våren.

– Det er ingen tvil om at det snakkes mye om dette, og at det er store stjerner som beviselig er gode i fotball i denne ligaen. Men om kamper med Neymar, Ronaldo og Benzema er interessant nok blir det opp til seerne å vurdere, sier Oma.

Skal du se Cristiano Ronaldo og Saudi Pro League på Viaplay?

SIUUUU!!!

Nei.

Har ikke Viaplay.

Allerede fredag kveld vises to kamper fra Saudi-Arabia på Viaplays flater, deriblant Cristiano Ronaldos Al-Nassr mot Al Ettifaq. Det vil kun være engelske kommentatorer på kampene.

Tidligere har interessen vært lunken til å vise kamper fra den saudiarabiske ligaen i Norge.

Ifølge Oma vil ikke de nye rettighetene påvirke prisen for Viaplay-kundene.

– Er det noe moralsk betenkelig ved å vise fotball fra et slikt land, som har fått kritikk fra blant annet Amnesty og andre menneskerettighetsorganisasjoner?

– Selv om vi sender ligaen, betyr ikke dette at vi automatisk er enige i alt Saudi-Arabia står for politisk eller moralsk.

– Tror du at det kan skape reaksjoner blant de norske seerne at dere kommer med dette tilbudet?

– Vi er ikke blinde for noen av de problematiske sidene, men vi regner med at VM i Saudi-ArabiaVM i Saudi-ArabiaSaudi-Arabia arrangerer fotball-VM i 2034. vil bli sendt hos norske kringkastere, på samme måte som for eksempel vi sender Formel 1-løp derfra.

– Gjør Viaplay et bidrag til sportsvasking her? 

– Vi forventer ikke at dette skal generere en voldsom interesse, men det er et tilbud noen vil finne interessant. Vi tvinger ikke dette på noen. Og seerne er akkurat så nådeløse som de skal være – de velger seg det de vil se.

VG har en samarbeidsavtale rundt sportsklipp med Viaplay og vil gjennom den kunne vise høydepunkter fra de saudiske ligakampene på vg.no.

Sportssjef Frode Buanes bekrefter at det dermed vil bli videoklipp fra saudiarabiske kamper på VG.

– Vi kommer til å vise høydepunkter fra kamper, dersom vi finner det journalistisk interessant. Det er en rekke kjente spillere i den saudiarabiske ligaen som vi vet at både unge og eldre fotballfans følger med på, sier sportssjef Frode Buanes i VG.

Frode Buanes

Sportssjef i VG.

– Vi er naturligvis klar over de menneskerettslige utfordringene i Saudi-Arabia og vil fortsette å utøve kritisk journalistikk om landet, sier Buanes.

– Gjør VG et bidrag til sportsvasking her?

– Nei. Vi har en mangeårig avtale med Viaplay som gjør at vi kan vise klipp fra alt deres innhold. Vi betaler ingenting til Saudi-Arabia. Vår journalistikk om landet har vært og vil være kritisk. En Ronaldo-scoring på vg.no rokker ikke ved det, fastholder Frode Buanes.

PS! Cristiano Ronaldo har vært meldt syk den siste tiden og var ikke med Al Nassrs tropp til Irak da de møtte Al Shorta i AFC Champions League – Asias versjon av Champions League tidligere i uken. Det er fremdeles uvisst om den portugisiske superstjernen vil være med i kveldens kamp.

Read Entire Article