– Vi har det som skal til for å ta Norge til et mesterskap

1 week ago 8



Ståle Solbakken gir seg trolig som norsk landslagssjef i 2026. Kjetil Rekdal mener han og Geir Frigård bør ta over jobben.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Publisert: 04.09.2024 19:34 | Oppdatert: 04.09.2024 19:50

Det sier den tidligere landslagskapteinen i et intervju med Sunnmørsposten. Han og assistent Frigård tok over ledelsen for et nedrykkstruet Aalesund i sommer.

– Vi har det som skal til for å ta Norge til et mesterskap. Det er bare å se på statistikken vår fra vi begynte. Jeg er ikke redd for å si det, sier Rekdal til avisen.

Kontrakten til Ståle Solbakken løper til en eventuell norsk deltagelse i VM-sluttspillet i USA, Mexico og Canada sommeren 2026.

– Mens jeg fremdeles er ung og viril så vil jeg gjøre noe annet også. Jeg har sagt nei til en del klubbjobber som egentlig fristet meg, men jeg er fast bestemt på å gjøre et siste forsøk her nå, og så tenker jeg at da er det bra, sa landslagssjefen tidligere denne uken.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Rekdal sier til Sunnmørsposten at han og Frigård er «ekstremt opptatt av å vinne». Det tror han det norske landslaget har godt av.

– For de har tapt alle avgjørende kamper i 25 år. Så vet jeg også at det finnes andre trenere som også kan klare å ta Norge til mesterskap. Alle var sikre på at Ståle skulle klare det, men det har vært en skuffelse. Jeg trodde også at Ståle skulle klare, og han er en veldig god trener, så det handler ikke om det, sier Rekdal.

Norges herrelandslag har ikke vært i et mesterskap siden EM i 2000. Da var Rekdal med i troppen sammen med nettopp Ståle Solbakken.

Mener du Kjetil Rekdal og Geir Frigård bør ta over Norges landslag?

Frederik Ringnes / NTB

Frederik Ringnes / NTB

Mener du Kjetil Rekdal og Geir Frigård bør ta over Norges landslag?

Ja, jeg støtter deres kandidatur.

Nei, vi bør finne noen andre.

Spiller ingen rolle, Norge kommer aldri til et mesterskap igjen uansett.

Rekdal trekker frem taktisk fleksibilitet som en annen grunn til valget av ham og Frigård.

– Vi har inngang til kamper som gjør at du kan endre på ting. Vi trenger ikke å spille i samme formasjon for eksempel, sier han.

Rekdal og Frigård har samarbeidet i HamKam, Rosenborg, Omonia (Kypros) og Aalesund, som altså kjemper for tilværelsen på nivå to i Norge.

Før den tid har han vært trener for Vålerenga, Lierse (Belgia), Kaiserslautern (Tyskland) og Start.

Read Entire Article