Veronica Kristiansen best på banen: – Betyr ekstremt mye

1 month ago 26



Hun har neppe spilt en bedre kamp siden hun ble mor.

 Veronica Kristiansen feirer de to første OL-poengene med Silje Solberg-Østhassel (til venstre), Stine Skogrand og Camilla Herrem. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Jostein Overvik, VG

    Jostein Overvik, VG

Publisert: 28.07.2024 19:27

Veronica Kristiansen (34) leverte sin beste landskamp på mange år. Stine Bredal Oftedal vant Champions League sammen med henne denne sesongen. Landslagskapteinen har ikke sett henne bedre siden hun ble mamma til Olivia for ett år siden.

– Ja, det vil jeg si. Dette er også noe av det beste jeg har sett av henne generelt. Hun var stødig, solid og aggressiv i de periodene vi trengte det mest. Det er ekstra viktig, sier Stine Bredal Oftedal til VG.

– Da vi slet med å score mål var det bare å sette opp VikkyVikkyVeronica Kristiansens kallenavn, forklarer hun.

 Veronica Kristiansen kunne juble for scoringer mot Danmark. Foto: Bernadett Szabo / Reuters / NTB

Veteranen med 181 landskamper har opplevd det meste på landslaget de siste 10 årene. Men de to siste mesterskapene har hun stått over. Kristiansen fikk i 2019 diagnosen PCOS og fryktet hun ikke kunne bli mor.

Søndag satte hun inn seks scoringer, og leverte forsvarsspill på høyeste nivå, da håndballjentene laget «hakkebøff» av Danmark. På VG-børsen ble hun vurdert som Norges beste spiller (8 poeng).

– Det betyr ekstremt mye når Henny (Reistad) er ute, mener landslagssjef Thorir Hergeirsson. Reistad kan være tilbake for Norge mot Sør-Korea tirsdag formiddag.

  • Alt fra OL ser du på Max!

– Vi trenger litt skudd bakfra når de vet at vi er glad i å komme inn på seks meter, mener Veronica Kristiansen selv.

Men 34 åringen blir uansett viktig for Norge videre i OL.

– Hun er «rå» forsvarsspiller. Det er først og fremst der vi trenger henne. Så får Stine (Bredal Oftedal) satt henne opp angrepsmessig. De kjenner hver andre og har trygghet sammen ute på banen, mener landslagssjefen.

– Vi kjenner hverandre veldig bra. Og når vi får det til så er det skikkelig bra, sier Veronica Kristiansen.

– Føler du nå at du virkelig kan bidra i OL?

– Jeg føler det, ja. Det har jeg følt fra dag én. Jeg har kanskje tenkt mest på aggressivitet og det forsvarsmessige, men jeg vet jo at jeg har mine ferdigheter å bidra med i angrep også, sier Kristiansen.

Hun har 582 scoringer for det norske landslaget. Mot Danmark scoret hun tre av de 11 første norske målene. Danskene ble satt direkte til veggs etter den store skuffelsen med tap for Sverige i OL-åpningen.

– Det ligger en hard og detaljert jobb bak det vi gjorde her. Det skal vi virkelig ta med oss. For vi vet at det ikke kommer av seg selv, sier hun.

– Hvilke detaljer?

– Etter åpningskampen har vi snakket mye om at vi ikke sto samlet. Da noen slet så kom ikke hjelpen, beskriver hun.

Håndballjentene fortsetter OL mot Sør-Korea tirsdag formiddag (kl. 11.00).

Fikk du med deg denne frekkisen?

Read Entire Article