Venezuelas opposisjonsleder lover å «fortsette å kjempe» for demokrati

2 weeks ago 13



 RONALD PENA R / EPA / NTBVenezuelas opposisjonsleder Maria Corina Machado omfavnet presidentkandidat Edmundo Gonzalez Urrutia under et valgmøte i Caracas, Venezuela, den 30. juli 2024. Edmundo Gonzalez har nå forlatt landet og fått asyl i Spania. Foto: RONALD PENA R / EPA / NTB

Edmundo González har fått asyl i Spania etter å ha gjemt seg i den spanske ambassaden i Caracas.

mandag 9. september kl. 03:06

Den venezuelanske opposisjonskandidaten Edmundo González lover å «fortsette å kjempe» for demokrati i hjemlandet, etter å ha fått asyl i Spania, melder BBC.

González forlot Venezuela lørdag, etter å ha tilbrakt flere uker i skjul ved den spanske ambassaden i Caracas.

– Jeg er sikker på at vi snart vil fortsette kampen for å oppnå frihet og gjenopprettelsen av demokratiet i Venezuela, sa han i en lydmelding distribuert av hans presseteamet.

González’ avreise fra landet kom etter uro i kjølvannet av valget 28. juli, der president Nicolás Maduro hevder å ha vunnet – noe som bestrides av González og store deler av det internasjonale samfunnet.

Opposisjonen hevdet at de hadde bevis på at González hadde vunnet med god margin, og lastet opp detaljerte opptellinger til internett som tyder på at González slo Maduro overbevisende.

USA, EU og de fleste utenlandske regjeringer har nektet å godta Maduro som vinner uten at Caracas frigjør detaljerte stemmedata for å bevise resultatet.

Før avreisen ble det utstedt en arrestordre mot Gonzalez i Venezuela, der regjeringen anklaget ham blant annet for konspirasjon og forfalskning av dokumenter.

– Min avreise fra Caracas var preget av press, tvang og trusler om at jeg ikke ville få lov til å dra, sa González.

Read Entire Article