Utvider siktelsen mot Marius Borg Høiby (27)

5 days ago 10



Totalt er det nå fire fornærmede i saken.

lørdag 14. september kl. 13:27

For fornærmede Juliane Snekkestad og fornærmede Nora Haukland omfatter siktelsen hvert sitt tilfelle av mishandling i nære relasjoner, jf. straffeloven § 282, opplyser politiet i en pressemelding.

For fornærmede i hendelsen på Frogner er siktelsen utvidet til også å omfatte hensynsløs adferd og brudd på besøksforbud, i tillegg til ytterligere ett tilfelle av kroppskrenkelse fra tidligere.

Høiby er også siktet for trusler rettet mot ytterligere en person. Anmeldelsen i denne saken er opprettet av politiet.

 Hallgeir Vågenes/VG / Janne Møller-Hansen/VGJuliane Snekkestad og Nora Haukland. Foto: Hallgeir Vågenes/VG / Janne Møller-Hansen/VG

I begynnelsen av september mottok politiet informasjon om at Marius Borg Høiby ved flere anledninger hadde tatt uønsket kontakt med kvinnen som har status som fornærmet i hendelsen på Frogner 4. august, skriver de pressemeldingen.

På bakgrunn av dette opprettet politiet anmeldelse for hensynsløs adferd, og ila Høiby besøksforbud overfor kvinnen.

Nylig mottok politiet informasjon om at Høiby hadde brutt besøksforbudet.

– Det ble besluttet at han skulle pågripes på grunnlag av gjentakelsesfare. Han ble pågrepet av politiet sent fredag kveld. Siktede vil bli gitt anledning til å forklare seg for politiet.

Høibys forsvarer, Øyvind Bratlien, sier at han i sine 17 år som forsvarer aldri har opplevd eller hørt om en pågripelse på det han kaller et tynt faktisk og rettslig grunnlag.

– Høiby ble pågrepet fordi han lørdag 7. september angivelig tok kontakt med fornærmede en gang, på tross av besøksforbudet, fra skjult telefonnummer. Beslutningen er datert 10. september. Høiby bestrider dette og erkjenner ikke straffskyld, sier Bratlien til VG.

– Det er som forventet etter at politiet innhentet Noras forklaring og bevis, og vi håper saken nå får en snarlig avslutning, skriver bistandsadvokaten til Nora Haukland, John Christian Elden på SMS til VG.

– Hun ønsker ham alt godt, og skjønner at han ber om hjelp.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article