USA og Storbritannia ber sine borgere forlate Libanon umiddelbart

1 month ago 30



UTENRIKSMINISTRE: Libanons utenriksminister Abdallah Bouhabib (til venstre) møtte den britiske utenriksministeren David Lammy i Beirut torsdag. Lammy ber lørdag briter om å forlate landet. Foto: Hussein Malla / AP / NTB

USA og Storbritannia ber sine borgere i Libanon om å forlate landet umiddelbart. Det er frykt for storkrig mellom Israel og Hizbollah og regional konflikt.

lørdag 3. august kl. 18:52

Det britiske utenriksdepartementet sier i en uttalelse at britiske statsborgere bør forlate landet «mens det fortsatt finnes kommersielle muligheter».

– Spenningen er høy, og situasjonen kan raskt forverres, sier utenriksminister David Lammy. Han har en klar beskjed:

– Selv om vi jobber døgnet rundt for å styrke vårt konsulære nærvær i Libanon, er mitt budskap til britiske statsborgere der klart – dra nå.

Utenriksdepartementet forteller også at de styrker sin støtte til briter i Libanon og sender «grensestyrker, konsulære tjenestemenn og militært personell» til regionen.

Den amerikanske ambassaden i Libanon oppfordret lørdag sine borgere til å forlate Libanon og ta i bruk det som måtte være tilgjengelig av billetter.

Til tross for innstilte og kansellerte flyvninger, «er det fortsatt kommersielle transportalternativer for å forlate Libanon», heter det i en uttalelsen fra ambassaden.

– Vi oppfordrer dem som ønsker å forlate Libanon, til å bestille en hvilken som helst billett som er tilgjengelig, selv om flyet ikke går umiddelbart eller ikke følger den ønskede ruten.

Publisert: 03.08.24 kl. 18:52Oppdatert: 03.08.24 kl. 18:52

Relaterte emner

Read Entire Article