UP ba om 40.000 i avslag

1 week ago 20



Utrykningspolitiet (UP) innvilget kulderabatt etter hutrende opplevelse på Politihøgskolen.

 Chrisrémy Berrefjord / TV 2
KLAGE: Ifølge politiinspektør Olav Markussen i UP fikk flere seminardeltakere ødelagt sine innlegg på grunn av IT-problemer i auditoriet til Politihøgskolen i Stavern. Foto: Chrisrémy Berrefjord / TV 2

Publisert 05.05.2024 21:31

Åstedet for manglende temperatur var auditoriet «Kommandanten» på Politihøgskolens campus i Stavern. 

Det var andre uka i januar i år. Ute var det bikkjekaldt og langt under ti minus flere dager på rad, viser værstatistikken til Yr.

– De første dagene i uken var det så kaldt, særlig nederst i salen, at vi måtte sitte med uteklær, og selv da frøs vi, heter det i klagebrevet signert politiinspektør og leder for for fag- og metodeavdelingen i UP, Olav Markussen.

Fungerte ikke

Stemningen – og temperaturen – hos deltakerne steg ikke akkurat da det audiovisuelle utstyret i auditoriet også gikk i frys.

– Vi var der fredagen i forveien og testet det digitale. Alt virket da, men da vi kom på mandagen så fungerte ikke projektoren, og dermed det digitale «opplegget» i salen, skriver Markussen i eposten til Politihøgskolen (PHS).

Ifølge korrespondansen ble det satt inn reserveutstyr som fungerte dårlig.

– Flere innlegg ble skadelidende enten ved at de ble forsinket eller hvor vi ikke fikk opp presentasjonen i det hele tatt. Det var videre vanskelig å benytte mikrofonen, da denne var knyttet opp mot det opprinnelige opplegget. Ved flere innlegg var det ikke mulig å benytte mikrofonen da det ble for mye «susing», klager UP.

De mente Politihøgskolen kunne bøte på problemene med å innvilge 40.000 kroner i avslag. 

Ingen bot og bedring

Politihøgskolen tilstår at ting ikke var helt på stell.

– Vi beklager de ovennevnte forhold ved at det installerte audiovisuelle utstyret ikke virket tilfredsstillende og at fjernvarmesystemet vårt ikke klarte å holde temperaturen oppe. Begge deler er dessverre kjente problemer for oss og er meldt inn som investeringsbehov og utbedringsbehov, skriver kontorsjef Cato Idar Andersen ved Politihøgskolen.

Men selv om de erkjenner skyld, gir de kun et avslag på 2700 kroner.

Det er likevel ikke noe som tyder på at forholdet mellom UP og Politihøgskolen er på frysepunktet.

– Hovedhensikten med vår henvendelse var at det ikke skulle skje igjen. Vi er fornøyde med svaret fra PHS, opplyser politiinspektør Olav Markussen i en epost til TV 2.

TV 2 har spurt om hva temperaturen var i lokalet, men dette er ikke besvart – verken fra UP eller PHS.

Kontorsjef Cato Idar Andersen ved Politihøgskolen ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor TV 2.

Read Entire Article