Ukjent skiskytter rystet langrennseliten: – Her redder hun langrennsløperne

1 month ago 28



– Dette ser fantastisk ut for Randby, utbrøt NRKs kommentator Jann Post mens den ene etter den andre av verdenscupløperne ikke klarte tiden til Gro Njølstad Randby.

For det lå en sensasjon i luften på Lillehammer da 5-kilometeren i NM på ski gikk mot slutten.

– Dette kan gå hele veien det for Randby. Snakker vi medalje her? spekulerte NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

Og det så bare lysere og lysere ut for sensasjonskvinnen fra Oseberg Skilag.

Hun startet som nummer 22 av 375 løpere. Og det skulle gå flere timer før alle løperne var i mål. Og det var tydelig at forholdene ble stadig tyngre.

Og det manglet ikke på dramatikk i sluttspurten da samtlige landslagsløpere prøvde seg på tiden til Randby. Den ene etter den andre kom for sent i mål.

Til slutt var det bare Heidi Weng som klarte tiden til den ukjente skiskytteren.

– Her redder hun langrennsløperne mot Randby. Åhh det satt langt inne, sa Post.

Da hadde blant annet også Anne Kjersti Kalvå, som stod på pallen sammen med Weng i verdenscupen sist helg, sett seg slått av Randby.

– Det må være en merkelig situasjon for henne, Hun skjønner at forholdene har forandret seg voldsomt, sa Post om Randby som ble sittende i lederstolen i halvannen time, mens løper etter løper falt over målstreken.

For da alle hadde passert første tidtakingspunkt på 1,1 km var Randby nr. 35, 13,5 sek bak bestetiden til Anna Svendsen. I mål var hun imidlertid foran hele gjengen, unntatt en løper..

– Hvis hun vinner så viser det jo hvor mye løypa har tapt seg, sa Post.

Og for å understreke nesten-sensasjonen. TV-sendingen rakk faktisk så vidt å sette i gang før gullvinneren var ute i løypene.

Hun leverer ut fra det vi kan se et godt disponert løp. Og staker det hun er god for nedover oppløpet, sier Jann Post i det dagens superoverraskelse gikk over mål som startnummer 22.

Lite visste han om hvordan dette rennet skulle utvikle seg. Over 350 løpere skulle gå i mål etter skiskytteren. Men ingen slo Gro Njølstad Randby i Oseberg Skilag utenom Heidi Weng.

Selv trodde nesten ikke sølvvinneren hva som hadde skjedd.

– Det var Weng som måtte til for å slå deg?

Ja, det skulle bare mangle egentlig. Det at jeg var såpass nærme var rett og slett rått.

– Hvordan føles dette her?

Tror ikke jeg har helt skjønt det enda. Det var dritmorsomt.

Hvordan er det å se at den ene etter den andre ikke har sjans mot deg?

Det har vært veldig nervepirrende, jeg har sittet med høy puls i en og en halv time her nå. Det er helt rått at jeg slår så mange gode, men jeg må si at jeg har vært kjempeheldig med forholdene også.

Publisert 22.03.2024, kl. 12.05 Oppdatert 22.03.2024, kl. 12.13

Read Entire Article