Tusenvis evakuert fra flammenes rov i California

2 weeks ago 11



 Eric Thayer / AP / NTB Foto: Eric Thayer / AP / NTB

Guvernøren har erklært unntakstilstand, mens brannmenn kjemper mot flammene som sprer seg med rekordfart.

mandag 9. september kl. 04:32

Minst 14 skogbranner herjer i California, og en av dem har blitt så intens at den har skapt sitt eget værmønster, melder CNN.

Brannen «Line Fire» har ført til evakuering av 4800 hjem i Running Springs og Arrowbear Lake. I byen Highland har flere hundre blitt evakuert.

Mer enn 600 brannmannskaper kjemper mot skogbrannen, som på søndag morgen var 0 % under kontroll, ifølge myndighetene. Tre personer er skadet.

 Eric Thayer / AP / NTBFoto: Eric Thayer / AP / NTB

Tordenværvinder fører til "svært uforutsigbar oppførsel" fra brannen, og vegetasjonen er "kritisk tørr", uttalte etaten søndag. Røyk fortsetter å være et problem for både brannmannskaper og beboere, og ettermiddagens tordenvær kan potensielt forårsake nye antenninger.

– Vi er klare til å stå på og kjempe, sier brannsjef Brent Pascua til CNN.

 DAVID SWANSON / AFP / NTBFoto: DAVID SWANSON / AFP / NTB

I tillegg til «Line Fire» herjer også «Boyles Fire» nær Clearlake i California. Minst 30 bygninger har blitt rammet, og rundt 4000 innbyggere har måttet forlate hjemmene sine.

Guvernør Gavin Newsom har erklært unntakstilstand i San Bernardino County som følge av «Line Fire». Myndighetene advarer om ekstremvær i de kommende dagene, med temperaturer opp mot 10–20 grader over normalen.

 Eric Thayer / AP / NTBFoto: Eric Thayer / AP / NTB
Publisert: 09.09.24 kl. 04:32

Relaterte emner

Read Entire Article