Tromsø fortsatt uten poeng - vanvittig overtidsdrama da Viking vant

1 week ago 10

(Viking - Tromsø 2–1) To minutter var det som skilte Tromsø fra sesongens første poeng.

Viking feirer Zlatko Tripics seiersmål på overtid. Foto: Carina Johansen / NTB

Publisert: 05.05.2024 21:13 | Oppdatert: 05.05.2024 21:29

Tre minutter på overtid styrte Tromsø mot sitt første poeng denne sesongen - men så ble det dramatikk i Stavanger:

Sander Svendsen gikk ned etter en hodeduell med Anders Jenssen inne i Tromsøs 16-meter. Dommer Rohit Saggi var aldri i tvil og pekte på straffemerket.

Fra 11 meter sørget kaptein Zlatko Tripic for at alle tre poengene blir værende i Stavanger.

– Først og fremst er det utrolig fortjent. Vi er det desidert beste laget, sier Tripic til TV 2.

– Det var sinnssykt deilig og fortjent. Jeg synes nesten ikke de skaper noen ting, mens vi har masse muligheter og to treff i tverrligger, oppsummerer Lars-Jørgen Salvesen til TV 2.

Zlatko Tripic setter straffesparket og fikser 2–1-seier. Foto: Carina Johansen / NTB

For Viking skapte enorme sjanser på eget kunstgress, blant annet med de to nevnte tverrliggertreffene før pause, men først i andre omgang ble det nettsus:

• I det 51. minutt steg Lars-Jørgen Salvesen steg til værs og stanget inn 1–0.
  • To minutter senere fikk Mr. Tromsø, Ruben Yttegård Jenssen, kjempetreff utenfor Vikings 16-meter - og kunne se ballen fly forbi keeper Patrik Gunnarsson.

Kvarteret før fulltid kom Tromsøs Runar Norheim alene med keeper, men Vikings sisteskanse Patrik Gunnarsson reddet forsøket fra unggutten.

Tromsø har nå tapt sine fem første kamper denne sesongen og ligger helt sist i Eliteserien.

Viking tar sin andre seier denne sesongen - den første siden seriestarten mot Sarpsborg - og klatrer til 6.-plass med ni poeng.

Runar Norheim, til høyre, fortviler etter å ha sløst bort en stor sjanse. Foto: Carina Johansen / NTB