Trippeldrapet i Hallingdal: – Ikke påvirket av beroligende medikamenter

1 week ago 18



De siste ukene har politiet jobbet iherdig med å finne flere svar på hvorfor den siktede drepte sin kone og to barn på Torpo i Ål.

Politiet har nå mottatt svar på de toksikologiske prøvene som ble tatt i forbindelse med obduksjonene av de drepte på Torpo i mars.

Prøvesvarene viser at de døde ikke var påvirket av beroligende medikamenter, opplyser politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen i Sør-Øst politidistrikt.

Som tidligere uttalt, tyder funn på åstedet at de døde sov da de ble drept.

Politiet vet at én av de drepte sov med ørepropper. Dette kan være en av forklaringene til at vedkommende ikke våknet av skudd.

En av de drepte sov i én etasje og de to andre sov i etasjen under.

Gjerningsmannen, far til de to barna og ektefelle til den drepte kvinnen, tok sitt eget liv etter drapene. Det blir dermed ikke reist tiltale mot mannen.

Skutt mens de sov

De tre familiemedlemmene ble skutt mens de sov. Politiet mener den siktede tok sitt eget liv rett etter.

Skytevåpenet som ble brukt hadde ikke lyddemper.

Videoovervåkningsbilder viser at den drapssiktede var på apoteket på Gol et halvt døgn før drapene natt til lørdag 23. mars.

Politiet har oversikt over hva den siktede kjøpte på apoteket før drapet, men har ikke villet kommentere om det har kobling til saken.

Tre hvite kister

Politiet har konkludert med at ofrene ble skutt i løpet av natta, og først funnet lørdag kveld.

Ingunn (53), Sander (22) og Signe (18) Slaatten ble bisatt i Ål kyrkje. Tre hvite kister vitnet om tragedien som rystet den lille bygda

Prost Sveinung Hansen hadde i forkant gitt uttrykk for at bisettelsen kom til å bli tøff for mange. Det ble den.

– Det var en fin og verdig avskjed. Begravelsen setter ikke punktum, men det var en milepæl. Nå kan vi gå litt videre. Det var mange tårer og triste ansikter, forteller Hansen.

Advokat Helge Hartz bistår de etterlatte etter trippeldrapet.

– På vegne av de pårørende har jeg blitt bedt om gi uttrykk for deres fortvilelse og tilværelse fylt av bunnløs sorg, sier han.

Publisert 08.05.2024, kl. 10.07 Oppdatert 08.05.2024, kl. 10.15

Read Entire Article