Tre politibiler punkterte under biljakt – hadde kjørt over «spanske ryttere»

1 month ago 42



Natt til søndag var politiet i Agder på jakt etter en bil som ikke ville stanse for kontroll. Da bilen ble stanset, hadde tre av politibilene punktert.

søndag 11. august kl. 09:52

Politibilene hadde kjørt over det som egentlig heter fotangler, men som ofte omtales som «spanske ryttere». Det er uklart hvem som la de spisse gjenstandene i veibanen, skriver Fædrelandsvennen.

Bilen som politiet jaktet på, ble stanset etter rundt ett kvarter ved bruk av spikermatte, og en mann i 30-årene ble pågrepet.

Det er mistanke om ruskjøring.

Selv om politiet ikke har oversikt over hvem som har lagt ut de spisse hindrene i veibanen, har de ifølge operasjonsleder Jarl Bernhard Nilsen i Agder politidistrikt informasjon som tilsier at føreren av bilen som ble forfulgt, ikke la dem ut.

Han sier at politiet likevel setter hendelsen i sammenheng med bilen som ikke ville stanse.

– Det er flere alternativer. Enten kan det være en separat hendelse, eller så kan det være en «hjelper» til den bilen vi forsøkte å stanse, sier operasjonslederen.

Operasjonslederen forteller at han aldri har opplevd noe lignende i seks års arbeid ved operasjonssentralen, men nevner at lignende fotangler ble brukt under Nokas-ranet i Stavanger i 2004.

Publisert: 11.08.24 kl. 09:22Oppdatert: 11.08.24 kl. 09:52

Relaterte emner

Read Entire Article