Tottenham-spiller beklager bruk av lystgass: – En alvorlig feilvurdering

1 month ago 16



Tottenhams midtbanemann Yves Bissouma (27) legger seg flat etter at han i helgen la ut en video der følgerne kunne se ham inhalere lystgass.

Yves Bissouma (t.v.) er i trøbbel etter at han la ut en video som viser at han inhalerer lystgass. Her er han i aksjon for Tottenham i helgens testkamp mot Bayern München. Foto: Bradley Collyer / PA / AP / NTB

Publisert: 12.08.2024 11:37

Klippet i sosiale medier viser Bissouma innta dinitrogenoksid fra en ballong. Gassen er best kjent som lystgass eller lattergass.

Slik bruk av middelet har vært forbudt i Storbritannia siden 2023 og kan føre til fengselsstraff. Bissouma ber nå om unnskyldning.

– Dette er en alvorlig feilvurdering. Jeg forstår alvoret i dette og de helserisikoene det innebærer. Jeg tar også mitt ansvar som fotballspiller og forbilde svært seriøst, sier den maliske landslagsspilleren i en uttalelse.

En talsperson i Tottenham bekrefter at klubben undersøker saken og tar grep internt.

I Storbritannia kan man bruke lystgass til legitime formål. Det kan for eksempel være matlaging eller smertelindring under fødsel.

Før forbudet ble innført, uttalte myndighetene at lystgass var det tredje vanligste narkotiske stoffet blant unge i alderen 16 til 24 år i England.

Bissouma ble hentet til Tottenham fra Brighton i 2022. I helgen fikk han 45 minutter mot Bayern München i London-klubbens siste oppkjøringskamp før Premier League-starten.

Read Entire Article