Togkollisjon i Sverige – minst 15 til sykehus

3 hours ago 4



  • Togkollisjon i Sverige – minst 15 til sykehus

    Et tog og en traktor kolliderte utenfor Köping i Sverige like før klokken 07.30 mandag morgen, skriver Expressen. Ingen er livstruende skadet.

    15 personer er fraktet til sykehus med lettere skader, skriver SVT. Det skal stort sett være snakk om smerter i nakke, armer og lignende.

    Det er stopp i togtrafikken og de rundt 170 passasjerene har måttet evakuere fra toget.

    – Det var et persontog og en traktor med tilhenger som kolliderte i en planovergang, sier Felicia Danielsson, pressekontakt i Trafikverket, til SVT.

    SVT meldte først at minst 50 personer er sendt til sykehuset i Köping. Dette er senere korrigert til 15.

  • Høibys forsvarer: Ønsker avhør i løpet av et par uker

    Marius Borg Høiby har ennå ikke tatt stilling til den utvidede siktelsen mot seg. Forsvareren hans sier at det skjer først etter han har vært i nye avhør.

    – Som jeg har sagt før så tar han ikke stilling til straffskyld før avhør er ferdig. Vi ønsker å få gjennomført avhør i løpet av et par uker, skriver Høibys forsvarer, advokat Øyvind Bratlien, i en tekstmelding til NTB.

    Tidligere i september ble siktelsen mot kronprinsessens sønn utvidet til å omfatte mishandling i nære relasjoner. Det er mer alvorlige forhold enn den tidligere siktelsen, som handlet om kroppskrenkelse og skadeverk.

    Høiby var først avhørt i slutten av august. I etterkant sa Bratlien at klienten hans ikke hadde tatt stilling til siktelsen, og at det skal gjennomføres flere avhør fremover.

    NTB har også spurt Oslo-politiet om det er planlagt nye avhør i saken i nærmeste fremtid, men foreløpig ikke fått svar.

  • Forfattere kan ikke se for seg at boken «Partiet» trekkes

    Boken «Partiet» om Arbeiderpartiet har fått kritikk i helgen. Boken bør trekkes, mener blant annet Støres tidligere rådgiver Siri Hytten og enken etter den avdøde Ap-toppen Hans Kristian Amundsen, Karen Marie Berg.

    Mandag gjestet forfatterne og Dagbladet-journalistene Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant tv-programmet «God morgen, Norge» på TV2.

    Der fikk de spørsmål om boken ville bli trukket.

    – Nei, svarte både Suvatne og Gilbrant.

    – Jeg kan ikke forestille meg det, sa Gilbrant.

    teaser

    i går 21:15

    Boken «Partiet» om Arbeiderpartiets fall får sterk kritikk.

  • KLP Banken setter ned fastrentene på boliglån

    KLP Banken setter ned fastrentene på boliglån med inntil 0,45 prosentpoeng.

    – Vi ser økende interesse for fastrentelån blant boliglånskundene nå som fastrenten er blitt lavere og godt under nivået på flytende lånerenter. Årsaken til at fastrenten faller er at markedet forventer at rentenivået vil fortsette å synke, sier direktør Jorunn Ygre Storjohann i personmarked i banken.

    Laveste rente for fem års bindingstid vil for bankens medlemmer ligge på 3,95 prosent. For tre års bindingstid blir den 4,15 prosent, samt 4,25 prosent for ti års bindingstid.

    Rentebetingelsene gjaldt fra 19. september.

  • Støre besøkte amerikanske spesialstyrker i USA

    – Dette er et viktig sikkerhetselement for Norge, sier Støre om samarbeidet.

    – Dette er et viktig sikkerhetselement for Norge, sier Støre om samarbeidet. Foto: Terje Pedersen / NTB

    – Norge må gjøre hjemmeleksene. Vi må styrke vår evne til å levere i en kompleks sikkerhetssituasjon, sier statsminister Jonas Gahr Støre på besøk hos amerikanske spesialstyrker.

    – Realiteten er at vi ikke alle kan være sterke overalt. Vi vil lære av hverandre, men det vi egentlig må tenke på er hvordan vi kan integrere våre felles styrker, sier generalløytnant og nestkommanderende for de amerikanske spesialsoldatene Frank Donovan til NTB.

    – Det er da vi faktisk er i stand til å utnytte alle våre evner sammen for å motvirke aggresjon i nord, legger han til

    Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er i USA i forbindelse med FNs hovedforsamling i New York. På veien søndag stanset imidlertid statsministeren for et besøk ved de amerikanske maritime spesialstyrkene ved Virginia Beach i Virginia.

  • Taxisjåfør og kunde i slåsskamp

    Politiet i Oslo måtte natt til mandag rykke ut for å stoppe en slåsskamp mellom to personer i veibanen inne i Vålerengatunnelen.

    – Vi har kontroll på en taxisjåfør og en kunde som har hatt en uoverensstemmelse. Ingen alvorlig skadet, men en av partene har en blodig leppe, skriver Oslo politidistrikt på meldingstjenesten X klokken 02.03 natt til mandag.

    Ifølge vitneopplysninger ble sjåføren angrepet mens bilen var i bevegelse, og begge ramlet deretter ut av førerdøren, noe som også trolig er årsaken til at bilen rullet bakover, traff tunnelveggen og fikk såpass store skader at den ikke er kjørbar.

    De to fortsatte slåsskampen midt i veibanen i nordgående retning.

  • Viktig ulv har etablert seg i svensk grensefylke

    Ulven på bildet er fra Bjørneparken på Flå.

    Ulven på bildet er fra Bjørneparken på Flå. Foto: Paul Kleiven / NTB

    En genetisk viktig ulv har etablert seg vest i det svenske fylket Dalarna etter å ha vært i Russland, Finland og Norge, ifølge lokale myndigheter.

    Ulven blir GPS-sporet, og etter å ha vandret frem og tilbake over grensen virker den å ha slått seg til ro mellom Mora og grensen mot Norge.

    – Etter det vi kan se har den også etablert et revir, og vi har opplysninger om at to ulver går sammen, sier Ellinor Theorin i viltnemnda i Dalarna til Siljan News.

    Det nye reviret har fått navnet Ryssflon, og elgjegere i området er informert. Folk med husdyr kan spore ulven via GPS-senderen, da den tidligere har angrepet får i området. Ifølge Theorin er det slått fast at det er den samme hannen ved hjelp av en spyttprøve fra et av fårene.

  • Minst seks omkommet i flom og skred i Japan

    En bil i flomvann i Wajima sentralt i Japan.

    En bil i flomvann i Wajima sentralt i Japan. Foto: Kyodo News via AP

    Flommen og jordskredet er utløst av tunge regnbyger sentralt i Japan, ifølge kringkasteren NHK og andre medier.

    NHK skriver at ytterligere to personer er savnet etter regnværet i Ishikawa-prefekturet. AFP skriver at det er avsidesliggende områder som ble rammet av et stort jordskjelv tidligere i år, som er rammet.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 18.09.2024 09:28

Read Entire Article